Влада зупинила дію законів про соціальний захист громадян України

Законом про державний бюджет  на 2012  рік влада фактично призупинила дію 11 законів про соціальний захист чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, міліціонерів, прокурорів, військових пенсіонерів, шахтарів, лікарів та ін..

В частині 3 прикінцевих положень держбюджету, установлено те, що рівень гарантованих державою соціальних виплат і пільг визначатиме не Верховна Рада законами, а Кабмін: "ПОРЯДОК І РОЗМІР ВИПЛАТ  ВСТАНОВЛЮЄТЬСЯ КАБМІНОМ З ВРАХУВАННЯМ НАЯВНИХ КОШТІВ У ДЕРЖБЮДЖЕТІ І ПЕНСІЙНОМУ ФОНДІ", що прямо суперечить діючій Конституції.

У перекладі людською мовою: пільги і соцгарантії можуть не надаватися, якщо Кабмін вирішить, що в бюджеті на них грошей немає.

Таким чином проігноровано неодноразові рішення Констуційного суда про те, що законом про держбюджет не можна відміняти дію інших законів.

Отже згідно бюджетних новацій  Азарова у 2012 році :

- не буде навіть згадки про конкретні суми компенсацій, виплат, розмір знижок на оплату послуг ЖКХ;

- не буде чітких даних про періодичність надання санаторно-курортних путівок, а це означає, що можна не чекати від держави допомоги для поправки здоров'я тим, хто на них раніше міг претендувати щорічно і законно;

- ухвалення цього закону призвело до обмеження або повної відміни соцгарантій і пільг для 16 категорій українських громадян;

Слід звернути увагу на те, що  влада тим самим  реалізувала в прикінцевих положення закону про держбюджет основні драконівські норми сумнозвісного  проекту закону  9127. Це проти  нього протестували,  ламали паркани, голодували чорнобильці та афганці... Влада обіцяла його не приймати, а вийшло як завжди – збрехали !

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі