четвер, 18 березня 2010 18:14
Віталій Жежера
Віталій Жежера
Віталій Жежера

Сон із курчатами

 

Останнім часом у мене урівнялися сни з дійсністю. І там і там зі мною нічого не відбувається — вдень не трапляється ніяких чудес, а вночі не сниться нічого живого.

Так жити соромно, от би щось придумати. Перебираєш різні способи, а все невдало.

І ось мені розказали уривок сну, який захотілося позичити і додивитися: Сон без початку й завершення — просто курчата, різного віку, більшість — маленькі, пухнасті, лимонно-жовті, і трохи старші, уже не такі гарні. Весною, коли ще холодно, їх тримають у хаті, звечора накривають решетом, вони перестають пищати й сплять. А прокидаються вдосвіта, хоч під решетом і не видно, що вже світанок. Мені саме цей сон був потрібен, бо я ліг пізно, а вставати доводилося рано, і я сподівався, що курчата розбудять мене якраз тоді, коли треба.

У таких випадках мало надії, що присниться саме те. Отож, тримаю цих курчат усіх гуртом у полі зору, поки ще не сплю — тоді можна сподіватися, що вони перейдуть у мій сон, я ніби переманюю їх туди. Якщо їх собі правильно уявиш, то скоро все затихає, бо вони в моєму сні засинають, їх перестає бути видно й чути, хіба хтось пискне протяжно крізь сон. А я починаю думати про якісь інші речі — забуті й необхідні.

Наш старий собака Топік недавно пішов із дому й не повернувся

Виявляється, що пам"ятаю багато дерев, яких тепер уже нема — кілька десятків великих верб у різних місцях, кілька яблунь та кленів і одного береста. Не знаю, чи це вже сон, головне — що думається про живе й важливе.

Ці дерева допомогли згадати ще дещо — я про це не згадував раніше, а хотів. Це наш старий собака Топік, який недавно пішов із дому й не повернувся. Десь тут із ним треба було попрощатися, тобто, подивитися на нього довго. Він витримував довгий погляд, бо був старий і глухий. І ми дивились один на одного, а потім курчата прокинулись і розбудили мене.

Зараз ви читаєте новину «Сон із курчатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути