Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2013 16:51
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Зі спільної купелі

У протестантських церквах Черкас збирають кошти на допомогу постраждалим від повені на російському Далекому Сході. Рівень річки Амур піднявся на 8 метрів. На стадіоні Хабаровська замість футболістів змагаються майстри віндсерфінгу. Села довкола столиці Приморського краю змиті з лиця землі.

Якби мене попросили, я би грошей не давав. Не тому, що мені не шкода людей. Просто вважаю, що в Росії достатньо коштів, аби впоратися з бідою самотужки. Варто лише відмовитися від імперської ідеології. Не будувати найновіші винищувачі та авіаносці, не відкривати військові бази в окупованій Осетії, не платити контрибуцію Чечні, яка хоче відділитися, а допомогти своїм громадянам обзавестися новим житлом. Замість імперського оскалу повернутися до них людським обличчям.

Куди там! Росія залишається імперською. Путін досі не прибув на місце трагедії. Натомість знайшов час прокоментувати прагнення України підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Я би грошей не давав. Не тому, що мені не шкода людей

— Хоч би куди йшла Україна, ми з нею обов'язково зустрінемося, бо росіяни й українці є одним народом, що вийшов зі спільної дніпровської купелі.

Не дивно, що за таких обставин російський Далекий Схід поступово перетворюється на китайський. Усі товари давно привозять звідти. У тамтешніх селах змішаних російсько-китайських шлюбів більше, ніж російських. Фахівці пророкують, що років за сто весь Сибір стане китайський. І тоді лідер Піднебесної запропонує залишку Росії не рватися до сумнівного Євросоюзу, а стати частиною братнього Китаю.

— Ми з вами один народ, — звернеться він до молодшого російського брата. — Бо разом вийшли зі спільної амурської купелі.

Зараз ви читаєте новину «Зі спільної купелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути