Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2020 16:55
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Тренер Вікторія Павлівна

У мої 53 роки донька навчила влучати в баскетбольне кільце.

– Батьку, це м'яч, а не ядро, – обурювалася влітку в Тальному, коли ми ходили на майданчик спортивної школи. – Треба ставити великий палець посередині й цілитися в кільце.

Для мене Світлана – авторитет. Вона навчалася в Першій міській гімназії Черкас. Її закінчив Свято­слав Михайлюк – зірка українського баскетболу, гравець клубу НБА "Детройт пістонс". Доччин учитель фізкультури Олександр Молчанов був його першим тренером.

2014 року я зробив інтерв'ю зі Святославом. Запам'яталася добра українська мова баскетболіста. Почути її від спортсменів – рідкість. Пригадую наших легіонерів 1990-х, які грали в НБА. Після кількох років в Америці вони давали інтерв'ю українській пресі російською з англійським акцентом.

У коридорі біля вчительської в Першій гімназії вивішено портрети видатних випускників. Поруч із першим послом України у Великій Британії Володимиром Хандогієм висить фото Святослава Михайлюка.

– Його класним керівником була вчителька української мови Вікторія Павлівна Третяк, – розповідає донька. – Їй єдиній у школі не подобається таке сусідство. Досі згадує, що Святослав на зовнішньому незалежному оцінюванні набрав мало балів з української мови.

Тепер Михайлюк щороку приїздить до Черкас наприкінці весни, коли в НБА перерва. Приходить у школу, зустрічається з учителями. Дає відкриті уроки баскетболу дітям у спорткомплексі "Будівельник". Демонструє найскладніші елементи. І спілкується з пресою добірною українською.

У всьому відчувається сильна школа Олександра Миколайовича та Вікторії Павлівни

Зараз ви читаєте новину «Тренер Вікторія Павлівна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути