Ексклюзивы
вторник, 10 ноября 2020 16:55
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Тренер Вікторія Павлівна

У мої 53 роки донька навчила влучати в баскетбольне кільце.

– Батьку, це м'яч, а не ядро, – обурювалася влітку в Тальному, коли ми ходили на майданчик спортивної школи. – Треба ставити великий палець посередині й цілитися в кільце.

Для мене Світлана – авторитет. Вона навчалася в Першій міській гімназії Черкас. Її закінчив Свято­слав Михайлюк – зірка українського баскетболу, гравець клубу НБА "Детройт пістонс". Доччин учитель фізкультури Олександр Молчанов був його першим тренером.

2014 року я зробив інтерв'ю зі Святославом. Запам'яталася добра українська мова баскетболіста. Почути її від спортсменів – рідкість. Пригадую наших легіонерів 1990-х, які грали в НБА. Після кількох років в Америці вони давали інтерв'ю українській пресі російською з англійським акцентом.

У коридорі біля вчительської в Першій гімназії вивішено портрети видатних випускників. Поруч із першим послом України у Великій Британії Володимиром Хандогієм висить фото Святослава Михайлюка.

– Його класним керівником була вчителька української мови Вікторія Павлівна Третяк, – розповідає донька. – Їй єдиній у школі не подобається таке сусідство. Досі згадує, що Святослав на зовнішньому незалежному оцінюванні набрав мало балів з української мови.

Тепер Михайлюк щороку приїздить до Черкас наприкінці весни, коли в НБА перерва. Приходить у школу, зустрічається з учителями. Дає відкриті уроки баскетболу дітям у спорткомплексі "Будівельник". Демонструє найскладніші елементи. І спілкується з пресою добірною українською.

У всьому відчувається сильна школа Олександра Миколайовича та Вікторії Павлівни

Сейчас вы читаете новость «Тренер Вікторія Павлівна». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть