Ексклюзиви
середа, 12 квітня 2006 18:47

Журналісти й адвокати стають залізничниками

В об"єднанні водіїв поїздів Британії кажуть, що останнім часом їхня спеціальність набула надзвичайної популярності серед представників інших професій. Мовляв, до них у пошуках роботи приходять колишні адвокати, бізнесмени, банкіри і науковці. Деякі з них мають повні портфелі дипломів і відзнак.

52-річний британець Патрик МакҐован з Лондона 30 років працював журналістом, висвітлював гучні судові справи. Потім це йому набридло, і він захотів стати машиністом поїзда.

— Я хотів повернутися у справжній світ, до нормальних людей, — каже МакҐован. — Працюючи журналістом, більшість часу я бачив людей у стані відчаю, психів і злочинців.

Дружина і дві доньки МакҐована з радістю сприйняли зміну його професії. Вони розуміють, що в сім"ї поменшає грошей, але радіють, що Патрик більше часу проводитиме з родиною. Сподіваються, що він стане спокійнішим.

МакҐован не єдиний британець, хто покинув престижну попередню роботу і подався на залізницю. Серед тих, хто вже став машиністом, — колишній професійний футболіст, працівниця хімічного концерну і керівник поштового відділення. Останній задоволений тим, що на новому місці ніхто не втручається в його роботу, в "кабінеті" він сам, а за вікном — гарний краєвид, який постійно змінюється.

У різних залізничних компаніях Великої Британії машиністам платять від 25 до 35 тисяч фунтів стерлінгів на рік.

Британські водії автобусів у Лондоні отримують близько 21 тисячі фунтів стерлінгів на рік (це близько 185 тис. грн), молоді вчителі — 19 тисяч, лікарі — 30 тисяч, констеблі поліції — 22 тисячі.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти й адвокати стають залізничниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути