вівторок, 21 липня 2009 18:03

Зомбі збирають їжу для голодних африканців

Автор: фото: REUTERS/Johannes Eisele
  Кількасот молодих німців пройшлися центральними вулицями Франкфурта-на-Майні з розмальованими обличчями, у вимащеному землею одязі — як зомбі, герої фільмів жаху. Лякали перехожих, декого мазали червоною фарбою
Кількасот молодих німців пройшлися центральними вулицями Франкфурта-на-Майні з розмальованими обличчями, у вимащеному землею одязі — як зомбі, герої фільмів жаху. Лякали перехожих, декого мазали червоною фарбою

У німецькому місті Франкфурт-на-Майні пройшов парад зомбі. Перебрані на мерців молоді люди здавали кров та збирали їжу для голодних в Африці.

У заході взяли участь кількасот молодих людей. У всіх розмальовані обличчя — біла шкіра, плями крові, синці під очима. Одяг вимащений землею — як у зомбі, героїв фільмів жахів.

— Слід виглядати так, наче щойно з"їв когось, — каже учасник параду. — Треба, щоби було видно, що у вас гниє тіло. Тоді костюм не обов"язково вдягати.

Молодь пройшла центральними вулицями міста, лякаючи перехожих. Декого "обертали" в зомбі — вимазували фарбами, одягали в ганчір"я.

— Якщо людина не хоче, ми не чіпаємо її, — говорить дівчина, що бере учать у заході. — А взагалі ми не знаємо жалю.

Такі паради проводять у всьому світі з 2003 року. Мета — зібрати якнайбільше продуктів для голодних із країн третього світу. Іноді учасники масово здають кров для хворих на рак.

Часто захід обертають на пародію політичного мітингу. "Демонстранти" виходять із плакатами "Вимагаємо дотримання прав зомбі" або "Зомбі теж мають право голосувати".

Один із найбільших парадів зомбі відбувся торік в американському місті Піттсбург, штат Пенсільванія. Було кілька тисяч учасників. Тоді вдалося зібрати близько тонни продуктів та понад $2 тис. для місцевих благодійних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Зомбі збирають їжу для голодних африканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути