четвер, 19 лютого 2009 17:52

Знайшли найбільше у світі нафтове родовище

У районі мексиканського нафтогазового родовища Чиконтепек знайшли нові нафтові поклади.

Представники мексиканської компанії "Пемекс", які займалися пошуками нафти, запевняють: це — найкрупніше нафтове родовище у світі. Завдяки знайденим покладам Мексика виходить на третє місце на планеті за запасами "чорного золота" після Саудівської Аравії та Канади.

Обсяги нафти оцінюють у 139 млрд барелів. До цього найкрупнішим мексиканським родовищем вважався Кантарель. Його запаси — 36 млрд барелів. Поклади не в одному місці, а на тисячах дрібних ділянок на території майже в 4 тис. кв. км.

На пошуки нових родовищ мексиканський уряд витратив близько $4,5 млрд. Знайдені поклади задовольнятимуть потреби країни в бензині більше, ніж на 30%. На продажі нафти можна заробити до $10 трильйонів.

— Ми зможемо конкурувати з найбільшими світовими нафтопостачальниками — Арабськими Еміратами, Іраном, Росією та Саудівською Аравією, — каже Луіс Рамірес, голова дослідницького відділу компанії "Пемекс". — Експорт нафти суттєво підвищить рівень життя в країні.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли найбільше у світі нафтове родовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути