вівторок, 20 травня 2008 17:06

Житель острова Лесбос подає до суду на лесбіянок

Житель грецького острова Лесбос Дімітріс Ламбру подає до суду на одну з найбільших асоціацій геїв та лесбійок у країні. Чоловік вимагає заборонити вживання слів "лесбіянка" та "лесбійський" у значенні "гомосексуальний".

Ламбру впродовж багатьох років веде кампанію проти ототожнення назви острова з жінками нетрадиційної орієнтації. Він вважає, для лесбійців — жителів Лесбосу — слово "лесбійський" принизливе та образливе.

Рідне місто чоловіка Ерессос кілька десятків років відоме як центр паломництва жінок гомосексуальної орієнтації. Тут проводять конференції для лесбіянок.

— Нехай вони приїжджають, — каже Ламбру. — Але ми не хочемо, щоб гомосексуалісти заплямовували нашу репутацію незаконно присвоєним словом.

Представники асоціації гомосексуалістів Греції запевняють, що вживання слова "лесбійка" для жінки гомосексуальної орієнтації має давню історію. На їхню думку, замінити його неможливо.

На початку VI ст. до н.е. на острові Лесбос народилася грецька поетеса Сафо. Вона заснувала школу для дівчат із порядних сімей. За легендою, Сафо закохалася в ученицю Аттіс. І батьки забрали дівчину зі школи. В ліриці Сафо дотепер шукають мотиви лесбійського кохання. Існують свідчення, що поетеса кохала лише чоловіків. Була одружена й мала дитину.

Раніше слова "лесбієць", "лесбіянка" означали належність людини до острова Лесбос. У середині ХХ ст. воно увійшло до словників європейських мов як слово, що позначає жінку гомосексуальної орієнтації.

Зараз ви читаєте новину «Житель острова Лесбос подає до суду на лесбіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути