Ексклюзиви
понеділок, 28 серпня 2006 18:41

Жінок у Кенії вчать захищатися від ґвалтівників

Автор: фото: reuters
  Каратист Дункан Бомба із Кенії (стоїть на фото) показує жінкам, як захищатися від ґвалтівників
Каратист Дункан Бомба із Кенії (стоїть на фото) показує жінкам, як захищатися від ґвалтівників

Правозахисники підрахували, що в африканській країні Кенії кожні півгодини ґвалтують жінку або неповнолітню дівчину. Часто це роблять члени їхніх родин. Жертви дуже рідко повідомляють про збезчещення у поліцію.

Спеціаліст із карате Дункан Бомба вчить жінок захищатися. Вісім років тому він дізнався подробиці брутального зґвалтування, яке сталося в Ельдореті, рідному місті пана Бомби. Після цього каратист вирішив допомогти жінкам. Зі своїми помічниками він їздить містами та селами і розповідає у школах, церквах та жіночих організаціях, як для самозахисту використати власні сили і те, що є під руками.

— В очі нападникові можна кинути пісок чи болото, — говорить Бомба. — Або вдарити його між ногами чи штрикнути пальцями в очі.

Останньою порадою нещодавно скористалася 8-річна дівчинка з бідного району Найробі, столиці країни. Так вона втекла від чоловіка, який спробував її зґвалтувати.

Дункан Бомба говорить, що насилля — не найкращий спосіб для боротьби з нападниками. Після того, як жінка відіб"є атаку, вона повинна кликати на допомогу або бігти в поліцію. Окрім того, Бомба нагадує жінкам та дівчатам, що їм слід бути обережними: не ходити самотньо темними вулицями, не сідати в машину до незнайомців.

За вісім років Дункан Бомба допоміг підготуватися до зустрічі з нападниками 350 тисяч жінок.

Зараз ви читаєте новину «Жінок у Кенії вчать захищатися від ґвалтівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути