Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2007 18:34

Жіноче обрізання заборонили в Єгипті

Наприкінці червня на операційному столі в підпільній клініці в місті Магаг на півдні Єгипту померла 12-річна дівчинка Бадур Шекер. Їй робили обрізання, і лікар увів надто багато знеболювального.

Мати дівчинки за операцію заплатила 50 єгипетських фунтів (44 грн). Лікар згодом намагався її підкупити, пропонуючи $3000 за те, щоб вона не зверталася до суду. Після цього випадку міністерство охорони здоров"я Єгипту заборонило проводити операції жіночого обрізання. Смерть дівчинки викликала бурхливе обговорення проблеми. Перша леді Єгипту Сьюзен Мубарак, 66 років, назвала такі операції фізичним і психологічним насильством над дівчатками. Газети писали про те, як напередодні смерті Бадур роздавала солодощі однокласникам, святкуючи свої гарні оцінки за іспити.

Обрізання дівчат популярне серед мусульманського і християнського населення Єгипту та інших африканських країн. За статистикою, 90% жінок в Єгипті обрізані. Люди вірять, що процедура допоможе зберегти дівчатам чистоту і цноту до весілля. Критики кажуть, що натомість вони можуть стати безплідними, захворіти від застою сечі або стекти кров"ю.

Є три види жіночого обрізання. Найрадикальніше, "фараонове", передбачає цілковите видалення клітора, статевих губ і з"єднання стінок піхви нитками або скобами. Шви зможе зняти чоловік у першу шлюбну ніч. Потім він у праві накласти їх, якщо захоче бути впевненим у вірності дружини.


Зараз ви читаєте новину «Жіноче обрізання заборонили в Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути