Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 16:59

Жінку втопили під час вигнання духів

22-річну новозеландку Джанет Мозес убили під час проведення обряду екзорцизму. У будинку її родича у столиці країни Веллінгтоні понад 40 осіб дивилися, як жрець одного з язичницьких культів тримав під водою голову жінки. Таким чином намагався вигнати з неї злих духів.

Джанет була мертвою вже дев"ять годин, перш ніж хтось викликав поліцію. Її тіло переклали на ліжко. Руки, плечі та спина — у синцях. Правоохоронцям про причини смерті нічого не повідомили. Тож тільки після розтину встановили, що жінка захлинулася.

Мозес мала дві доньки: одній рік, друга 3-річна. Джанет гостювала в родича протягом тижня. У ніч церемонії вигнання духів сусіди чули шум і бачили, як багато людей заходили й виходили з будинку.

Родичі Джанет упевнені: духи заволоділи нею за те, що один із членів її родини колись викрав священний скарб. Прокляття полягало в тому, що родичі почали хворіти. Для обряду екзорцизму запросили жерця з народу маорі, який є корінним населенням Нової Зеландії. Маорі тривалий час практикували вигнання духів з британських солдатів, що захопили їхню землю.

Обряд екзорцизму досі неофіційно проводять не тільки в язичницьких культах, а й у християнстві. За давнім повір"ям, вигнати злі сили з тіла можна за допомогою вогню, води або розжареного заліза.

Зараз ви читаєте новину «Жінку втопили під час вигнання духів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути