пʼятниця, 26 жовтня 2012 05:00

Застрелили одного з друзів Путіна

Автор: фото з сайта www.newsru_com
  В уродженця Севастополя Валерія Родітелєва, який загинув під час сутички між байкерами, залишилися дружина і двоє дітей. Його одноклубники називають це вбивством, байкер, який стріляв, — самозахистом
В уродженця Севастополя Валерія Родітелєва, який загинув під час сутички між байкерами, залишилися дружина і двоє дітей. Його одноклубники називають це вбивством, байкер, який стріляв, — самозахистом

Члена найдавнішого російського мотоклубу "Нічні вовки" 40-річного Валерія Родітелєва застрелив із рушниці байкер з іншого клубу "Три дороги" під час сутички вночі минулої суботи. Сторони порізному розповідають про бійку, в якій узяли участь до 80 чоловіків. Погоджуються, що причиною стала поява в Росії філії міжнародного мотоклубу "Бандідос", центр якого розташований в американському Техасі.

З розповідей постраждалих і записів камер спостереження випливає, що близько 70 "вовків" приїхали до гаражного кооперативу в передмісті Москви — Зеленограді, де "дороги" мають мотосервіс. Тих було 10. Між байкерами почалися сварка й бійка. Частина господарів сховалися в гаражі, решту "вовки" повалили й лупцювали ногами. Зірвали з них і порізали одяг та клубну символіку, що для байкерів є принизливим. Гараж обстрілювали з травматичної зброї. Щоб допомогти товаришам, байкер із "Трьох доріг" 35-річний Юрій Некрасов узяв рушницю й крізь двері вистрелив у бік противників. Основна частина дробового заряду влучила в Родітелєва, поранило ще кількох. "Вовки" підхопили свого одноклубника, захопили заручника, якого викинули за кілометр, і втекли. Поранений Валерій невдовзі помер від утрати крові. Некрасов дочекався поліцейських і здався. Зараз йому загрожує довічне ув'язнення за навмисне вбивство.

"Нічні вовки" та їхній лідер Олександр Залдостанов — "Хірург" дружать із президентом Володимиром Путіним. Підтримують православ'я та виступають за відновлення союзної держави на місці СРСР. Клуб налічує до п'яти тисяч членів і має філії в шести країнах, веде охоронний бізнес. Натомість "Три дороги" — це до десятка любителів мотоциклів із Зеленограда. Раніше дружили з "вовками", носили їхню символіку. Кілька місяців тому перейшли до "Бандідос" та змінили нашивки. Імовірно, це й роздратувало "вовків".

"НВ" кажуть, приїхали з дружнім візитом, а їх зустріли агресивно. Президент "Трьох доріг" Євген Воробйов заперечує, мовляв, його клуб приїхали розпускати.

— За цими злочинами стоїть картель "Бандідос". Він будь-якими способами хоче пролізти в Росію, вербуючи таких людей, як Юра і Женя, котрого вони, мабуть, купили на блатну романтику, — говорить Хірург.

Воробйов переховується. Причому, як він повідомив телефоном блогеру Євгенові Шульцу, не від поліції, а від "вовків".

— "Бандідос" — це лише така назва. Ніяким бандитизмом ми не займалися, просто мотоциклетне братство, — каже лідер "доріг". — У день трагедії "НВ" проводили свято закриття сезону й нас запросили, а ми відмовилися і вирішили провести своє. Мабуть, це й обурило зеленоградських "вовків" і вони вирішили вигнати нас із міста.

Московські мотоциклісти з різних організацій та одинаки на нараді вислухали версії обох сторін. Спільнота схиляється, що праві "Три дороги". Деякі інші мотолюбителі скаржаться на хамське ставлення, погрози і насильство з боку "вовків".

Зараз ви читаєте новину «Застрелили одного з друзів Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути