понеділок, 26 жовтня 2009 17:48

Жан Саркозі відмовився від участі у виборах

23-річний Жан, син французького президента Ніколя Саркозі, відмовився від участі у виборах на керівну посаду паризького району Ла Дефанс. Це один із найбільших фінансових центрів Європи з річним бюджетом 1 млрд євро. За те, щоб Жан Саркозі зняв свою кандидатуру, підписалися понад 40 тис. французів. У петиції, яку склали в Інтернеті, звинуватили президента в покровительстві сина. Жану порадили довчитися й набратися досвіду.

— Мені не потрібна скандальна перемога, — заявив Жан на французькому телебаченні. — Але з політики не піду — у мене до неї пристрасть.

Молодший Саркозі навчається на другому курсі юридичного факультету в Парижі. Торік навесні його обрали депутатом від політичної сили його батька "Союз народного руху" у паризькому передмісті Неї-сюр-Сен. 30 років тому мером цього населеного пункту був Ніколя Саркозі. Жан одружений із Джессікою Себуен-Дарті. Її батькам належить найбільша французька мережа магазинів побутової техніки "Дарті". В липні французькі ЗМІ повідомили, що Джессіка вагітна. Має народити в грудні.

Мені не потрібна скандальна перемога

У французького президента троє дітей. 24-річний П"єр та на рік молодший Жан — від першої дружини Марії Кульолі, 12-річний Луї від шлюбу із Сесилією Сіганер. Торік у лютому французький лідер одружився утретє — з колишньою італійською моделлю та співачкою Карлою Бруні, 42 роки.

Кім Чен Ір успадкував пост від батька і передасть його синові

1967 року в США ухвалили закон, який забороняє усім державним чиновникам призначати своїх родичів суддями та на керівні посади.

Тим часом у багатьох країнах світу при владі кілька поколінь однієї родини. Чинний голова Корейської Народної Республіки Кім Чен Ір, 67 років, успадкував цей пост після смерті свого батька Кім Ір Сена 1994 року. Цьогоріч стало відомо: лідер КНДР планує передати владу своєму синові Кім Чон Уну, 25 років.

Пакистанську народну партію 1967 року заснував Зульфікар Алі Бхутто. Після його смерті 1979 року її очолила донька Беназір. Вона загинула 54-річною під час теракту в грудні 2007-го. На посаді її замінив тоді 18-річний син Білавал Бхутто Зардарі. З 2008-го президент Пакистану — її чоловік 54-річний Асіф Алі Зардарі.

2003 року тодішній президент Азербайджану Гейдар Алієв, 76 років, призначив на пост прем"єр-міністра країни свого сина Ільхама, якому зараз 47 років. Пізніше відмовився від участі в президентських виборах на користь сина — країну очолив Ільхам Алієв.

Зараз ви читаєте новину «Жан Саркозі відмовився від участі у виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути