четвер, 15 березня 2012 00:00

Загинули 22 дітей і шестеро дорослих

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Автобус, що розбився на заході Швейцарії, витягли з тунелю машиною аварійної служби. Через удар об бетонну стіну його передня частина повністю розчавлена. Загинули 28 людей
Автобус, що розбився на заході Швейцарії, витягли з тунелю машиною аварійної служби. Через удар об бетонну стіну його передня частина повністю розчавлена. Загинули 28 людей

У вівторок у тунелі дорогою зі Швейцарії в Бельгію розбився автобус із бельгійськими туристами. У салоні їхали 52 людини. Загинули 28. Із них 22 дітей. Ще 24 школяра із травмами доставили в лікарні. Трагедія сталася близько 21.15 за місцевим часом біля швейцарського містечка Сієрре.

Автобус повертався з альпійського лижного курорту в кантоні Вале. Більшість пасажирів 11- та 12-річні діти з бельгійських містечок Ломмель і Геверлі.

Коли сталася аварія, дорога була майже порожня. Автобус на швидкості з невідомих причин втратив рівновагу й повернув праворуч. Врізався в бордюр. Від сильного удару його відкинуло в бетонну стіну. Передню частину зім'яло. В автобусі були двоє водіїв і четверо вчителів, які супроводжували дітей. Усі дорослі загинули. Поранених і мертвих усю ніч витягували майже 200 рятувальників. Дехто з них плакав, коли добиралися до тіл із поламаними руками й ногами. Навколо на дорозі валялися уламки від автобуса, дитячі іграшки, одяг.

— У нас часто бувають лавини, ми звикли швидко діставатися до місця біди. Я прибув за 20 хвилин після аварії. Діти, які могли рухатися, уже були надворі. Решту діставали рятувальники, — розповідає шеф місцевого рятувального підрозділу Клод Петер. — Те, що ми побачили, шокувало найдосвідченіших. У мене є 12-річний син. І дивитися на його однолітків із такими тяжкими ранами було нестерпно. Стояла тиша, бо в таких ситуаціях діти не кричать, навіть попри біль. Вони ціпеніють від шоку.

Після аварії шосе перекрили в обох напрямках. На місце трагедії прибули 60 пожежників, 15 лікарів, 12 "швидких", вісім вертольотів і троє психологів. У поліції кажуть, це найтяжча автомобільна аварія в історії Швейцарії.

Автобус належав бельгійській компанії "Аершот топтурз". Там запевняють, що дотримувалися всіх правил перевезення. Водій прибув із Бельгії до Швейцарії за день до виїзду, тобто не був утомлений. До ДТП проїхав менш як 2 км шляху.

Зараз ви читаєте новину «Загинули 22 дітей і шестеро дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути