вівторок, 07 лютого 2012 09:51

За підтримку Путіна давали два вихідні

Автор: фото з сайта www.ridus.ru
  Прихильники російського прем’єра Володимира Путіна стоять перед сценою на Поклонній горі у Москві. За оцінками міністерства внутрішніх справ, на мітинг ”Нам є що втрачати” прийшли щонайменше 128 тисяч людей. Багато москвичів говорять, що прийти сюди їх змушувало керівництво на роботі. Акція тривала менш як півтори години
Прихильники російського прем’єра Володимира Путіна стоять перед сценою на Поклонній горі у Москві. За оцінками міністерства внутрішніх справ, на мітинг ”Нам є що втрачати” прийшли щонайменше 128 тисяч людей. Багато москвичів говорять, що прийти сюди їх змушувало керівництво на роботі. Акція тривала менш як півтори години

Близько 230 тис. росіян узяли участь у вуличних акціях у Москві 4 лютого. На Поклонній горі під гаслом "Нам є що втрачати" зібралися до 140 тис. прихильників прем'єра Володимира Путіна, який балотується на третій президентський термін. На Болотній пл. опозиціонери зібрали понад 100-тисячний мітинг "За чесні вибори".

Учасники антивладного виступу збираються опівдні на Калузькій пл. Поліцейські пропускають усіх через металодетектори. Організатори шикують людей у колони. Ліві несуть транспарант "Долой президентское самодержавие". Націоналісти — "Русская нация. Свобода, справедливость, солидарность", ліберали — "Ваши президентские выборы — фарс". Зі своїми прихильниками прийшов кандидат на главу держави олігарх Михайло Прохоров. Його колона першою прямує до Болотної. Кілька чоловіків розгортають плакат "За честные выборы, за Путина", інші роздають листівки за прем'єра. Опозиціонери рвуть транспарант і агітки. Провокаторів виводить поліція.

— Молодь поводиться правильно. Не реагує на провокації, хоч їх сьогодні більше, ніж у попередні рази. Бачив хлопців, які намагалися спровокувати бійки, а їх хтось збоку фотографував. Напевно, для звітності, — каже учасник акції, програміст 26-річний Віталій Гроднов. — Цього разу більше молоді. Я практично не бачив пенсіонерів. Напевно, через погоду і нерозчищені дороги.

Учасники йдуть вул. Велика Якиманка до Болотної пл. Багато — хто несе білі надувні кульки, білі прапори і стрічки — символ російського протесту.

— Минулого разу чоловік ходив сам. Тепер вийшли родиною, бо далі так не можна. Зомбують наших дітей, — каже соцпрацівник 32-річна Марина Ходченко. — Кілька днів тому наш малий-другокласник прийшов зі школи і сказав, що у нього замість трудового навчання новий предмет. Будуть учити "етику". Думаю, як добре, торік голову забивали релігією і роздавали фотографії Кирила. Тепер питаю, що вчили. Думала, як виделку тримати і дівчатам пальта подавати. Де там. Виявляється, треба поважати владу, бо через революцію буде голод. Наш президент — найкращий на планеті. Малий скоромовкою видав коротку біографію Путіна. Ми з чоловіком мало не вдавилися. Учительці не казали нічого, бо я розумію, що її примусили.

На Болотній мітинг був короткий. Організатори зі сцени оголосили, що на площі 120 тис. людей. Виступили журналіст Леонід Парфьонов, лідер партії "Яблуко" Григорій Явлінський, правозахисник Ірина Ясіна. На завершення фронтмен гурту "ДДТ" — Юрій Шевчук заспівав під гітару пісні "Ой мороз, мороз!" і "Родина".

Тим часом на Поклонній горі зібралися близько 140 тис. прихильників Путіна. Хоч організатори у заявці зазначали, що прийдуть 15 тис. Люди говорили, що більшість сюди зігнали. Мовляв, тим, хто прийде на Поклонну, дадуть два відгули на роботі, їх швидше підвищать. Несли гасла "Нет оранжевой революции!", "Не будь гадом — не живи болотной жизнью!", "Не хотим возврата в 90-е!". ОРТ та інші провладні телеканали показували тільки цей мітинг.

Загалом у суботу в 63 містах і регіонах Росії відбувся 91 мітинг різної спрямованості, повідомили в міністерстві внутрішніх справ країни. Сутичок ніде не зафіксували.

Зараз ви читаєте новину «За підтримку Путіна давали два вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути