пʼятниця, 30 серпня 2013 06:30

За критику в інтернеті затримують

У Пекіні поліцейські затримали підприємця Чарльза Сює за візит до повії. Він критикує владу в інтернеті. У "Твіттері" його блог читають 12 млн людей. Коментує китайські реформи, якість харчів та рівень забруднення повітря.

60-річний Чарльз Сює, який має американське громадянство, у минулу п'ятницю попався із 22-річною повією. Напередодні в урядовій газеті блогерів попередили, щоб ті відповідально ставилися до написаного. Онлайн-активістів звинувачують у тому, що вони поширюють західні цінності та підривають соціалізм. Блог Сю Манзі, це псевдонім Чарльза, був серед перших у списку неугодних.

— Імовірно, Сює заарештували з повією, щоб створити йому додаткові проблеми, — припускає на своїй інтернет-сторінці Ху Сицзінь, редактор державної газети.

Наступного дня цей запис зник.

Минулої п'ятниці правоохоронці допитали журналіста Лю Ху. Той звинуватив посадовця у службовому недбальстві. А блогера Чжоу Лубао заарештували після того, як опублікував фото дорогих годинників можновладців.

— Арешти є відповіддю на великий вплив коментаторів у мережі, — каже місцевий оглядач Чжу Жуйфен. — Усе більше людей критикують владу в інтернеті. Тому вона намагається зіпсувати їхню репутацію, як вчинила із Чарльзом Сює. Держава хотіла показати, що серйозно контролює соціальних онлайн-активістів.

Зараз ви читаєте новину «За критику в інтернеті затримують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути