Ексклюзиви
вівторок, 06 вересня 2011 00:45

За гроші могли й воювати

Українці, які залишилися в Лівії після початку громадянської війни, перебувають там на свій страх і ризик, каже директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, 45 років:

— Коли Міністерство закордонних справ заявляє, що перебувати в певній країні небезпечно, коли посольство надсилає кораблі, літаки для евакуації, то всі, хто залишився там, несуть повну відповідальність за своє життя, здоров'я й репутацію.

Зазвичай, європейці одразу їдуть із небезпечної країни. Українці ж часто бувають недисциплінованими. Тому й виникають чутки, зокрема й про українських найманців. Кожен українець, який опиняється в зоні бойових дій, може підозрюватися у злочині.

Не варто скидати з рахунку й те, що назватися українцями можуть будь-які слов'яни, в яких, наприклад, родичі з України. Українцями завжди можна прикритися, у цьому слабкість нашої держави.

Звісно, імовірність участі українців-найманців у збройних конфліктах є. Але їх не більше, ніж "солдатів удачі" з інших країн. Українська влада завжди заперечувала, що наші військові брали участь у конфліктах в Югославії, країнах колишнього Радянського Союзу. Але чутки не народжуються на порожньому місці. Дуже малоймовірно, щоб хтось з українців воював через політичні переконання. Ключовим фактором завжди є гроші. Економічна ситуація в Україні провокує бажання заробляти будь-чим, у тому числі й війною.

Зараз ви читаєте новину «За гроші могли й воювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути