понеділок, 25 лютого 2008 16:59

Волосся для нарощення постачають з індійських храмів

Останнім часом серед голлівудських кінозірок та інших знаменитостей популярним стало нарощувати волосся. Співачка Селін Діон робить це щомісяця. Щоразу витрачає $6 тис.

Нарощують волосся також акторки Холлі Беррі, Камерон Діаз, Анджеліна Джолі, співачка Крістіна Аґілера. До цієї косметичної процедури вдаються дедалі більше жінок у країнах Заходу.

Волосся постачають переважно з індуїстських храмів Індії. Там місцеві жительки жертвують його божеству на знак подяки. 30-річна Манібхен Яшвантпур із селища неподалік міста Бангалор віддала своє волосся богові Венкатешварі, бо після молитов її чоловік кинув пити.

Грошей за пожертвування жінки не отримують. Проте індуїстські храми продають усе компаніям, що експортують товар на Захід. 33-річний Майоор Бальсара, власник такої фірми в Бангалорі, каже, що ця торгівля — надзвичайно вигідний бізнес. 1 кг товару коштує 200–400 євро, а його компанія вивозить з Індії понад 3 т щомісяця.

На фабриці працює 300 людей. Це переважно жінки. Вони розчісують та миють волосся після того, як воно прибуває з храмів. Потім його сортують та збирають у пасма. При вході до робочої зали працівниці знімають взуття так само, як і заходячи до храму. Перед тим як готовий продукт повезуть до аеропорту, вони читають молитву.

Бальсара говорить, що це священний бізнес. Адже в Індії люди від щирого серця віддають своє волосся богам.

Зараз ви читаєте новину «Волосся для нарощення постачають з індійських храмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути