Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2011 08:00

Власнику підпільного абортарію загрожує страта

7 березня у Філадельфії, що на східному узбережжі США, винесли вирок лікарю Керміту Госнеллу, 69 років. Його визнали винним у вбивстві семи немовлят і 41-річної породіллі. Жінка померла два роки тому від передозування знеболювального. За скаргою її чоловіка почали слідство. Прокурор вимагає смертної кари. Адвокати лікаря подали апеляцію.

— Мені бракує слів, щоб говорити про цього варвара, — коментує окружний прокурор Сет Уільямс. — На його совісті сотні немовлят, але жінки відмовляються про це розповідати, бо так само винні.

Керміт Госнелл понад 30 років робив недозволені аборти, за які ніхто не брався. Закони штату забороняють переривати вагітність після 24-го тижня. Допомагали Госнеллу дев'ятеро асистентів, зокрема дружина. 15-річна школярка колола пацієнткам знеболювальне.

Робили аборти бідним жінкам чи іммігранткам. Ті, що були на сьомому місяці, платили майже $3 тис. За менші строки — до $1 тис. У день клініка заробляла $10–15 тис.

Переважно зверталися вперше вагітні. Лікар говорив, що термін набагато менший, ніж був насправді. Переконував, що аборт робити не ризиковано. Малюків Госнелл убивав — ножицями перерізував хребет у зоні шиї.

В операційній знайшли пакети із добре розвиненими ембріонами, шматки дитячих тіл. Частина плодів була у холодильнику з обідами робітників. У лікарні жили кілька котів. Миски з піском були в операційній.

Керміт Госнелл здобув ступінь медика в Університеті Томаса Джефферсона у Філадельфії. За спеціальністю — "сімейний лікар". Остання перевірка клініки була 1993-го.

Зараз ви читаєте новину «Власнику підпільного абортарію загрожує страта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути