Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 00:50

Викрали найдорожчу у світі пляшку горілки

Автор: www.mirror.co.uk
  Пляшку із золота та срібла виготовили до 100-ліття ризького автопрому. Вона коштує близько 34 мільйонів гривень
Пляшку із золота та срібла виготовили до 100-ліття ризького автопрому. Вона коштує близько 34 мільйонів гривень

$1,3 млн — близько 34 млн грн — коштує найдорожча у світі пляшка горілки. Зроблена з 3 кг золота та 3 кг срібла. Пробка прикрашена фігурою двоголового орла. 2 січня її викрали з бару "Кафе 33" у столиці Данії Копенгагені.

Виготовив пляшку латвійський завод "Дарц Моторз". Спеціалізується на виробництві люксових броньованих позашляховиків. Називає себе продовжувачем традицій автоконцерну "Русо-Балт" (автомобільний відділ Російсько-Балтійського ванного заводу відкрився в столиці Латвії Ризі 1908 року. За прототип взяли модель бельгійської машини "Фондю". Автомобілі перемагали на міжнародних перегонах. Під час Першої світової його евакуювали до Москви. З 1922-го почав виробляти літаки-розвідувальники "Юнкерси" для СРСР. Зараз займається ракетно-космічною технікою. "Дарц Моторз" працює на колишніх потужностях автоконцерну "Русо-Балт". — ГПУ).

Пляшку з дорогоцінних металів випустили до 100-річчя від створення автопрому в Ризі. Прикрасили мініатюрним зображенням машини "Русо-Балт" та клаптем шкіри з салону автомобіля, що виграв перегони в Монте-Карло 1912 року. Пляшка має насадку з діамантом, через який фільтрується горілка.

Власник бару "Кафе 33" Браян Інгберг колекціонує горілчані пляшки. Назбирав їх 1,2 тис. Виставляє напоказ гостям. Пляшку від "Дарц Моторз" позичив. Страхувати її не став.

5 січня пляшку знайшли на будівельному майданчику в Копенгагені. Вона була цілою, але порожньою.

Камери спостереження зафіксували момент викрадення. Данська поліція розшукує зловмисника. Інберг підозрює колишнього співробітника. Злодій потрапив до бару та сховища колекції без злому. Отже, мав ключі або дублікати, вважає директор.

Зараз ви читаєте новину «Викрали найдорожчу у світі пляшку горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути