вівторок, 12 листопада 2019 06:50

Викладач відпиляв студентці руки

Автор: ФОТО З САЙТА DAILYMAIL.CO.UK
  Викладач Олег Соколов танцює зі студенткою Анастасією Єщенко на балу взимку. Дівчина жила з ним. Колеги розповідають, любив удома ходити в костюмах часів Наполеона. Просив, щоб до нього зверталися ”сір”
Викладач Олег Соколов танцює зі студенткою Анастасією Єщенко на балу взимку. Дівчина жила з ним. Колеги розповідають, любив удома ходити в костюмах часів Наполеона. Просив, щоб до нього зверталися ”сір”

У російському Санкт-Петербурзі арештували доцента, викладача історії 63-річного Олега Соколова. Чоловік намагався утопити в річці Мойка рюкзак із відпиляними по лікоть жіночими руками і травматичним пістолетом. Сумка не хотіла йти на дно, тому Соколов заліз у воду. Це побачив таксист і викликав поліцію. Історик був п'яний. Причетність до вбивства не заперечував. Пізніше водолази знайшли на дні пакети з жіночими ногами.

Убитою виявилася випускниця факультету історії 24-річна Анастасія Єщенко. На квартирі Соколова знайшли її відрізану голову, тулуб і закривавлену пилу. Дівчина жила із викладачем. Разом їздили у відрядження до Москви, були співавторами історичних статей про Францію, брали участь у заходах історичних реконструкторів.

Соколов розповів, що застрелив Анастасію 7 листопада. Спочатку казав, та погано відгукувалася про його двох доньок. Потім зізнався, що бив її через ревнощі. Наступного дня у Соколова були гості. Тіло лежало в сусідній кімнаті. Коли всі пішли, вирішив купити пилку і позбутися трупа. Коли відпилював руки і ноги, сильно напився, щоб не знепритомніти.

— Збирався після всього піти до Петропавлівської фортеці у костюмі Наполеона і там застрелитися, — розповідає Євген Понасенков, колега Соколова. — Він один із найпотужніших істориків цього періоду на пострадянському просторі. Написав першу монографію російською про військо Бонапарта. Але на роботі мав проблеми. По-перше, його дружина загинула за дуже загадкових обставин. По-друге, на нього скаржилася студентка. Розповідала, що замкнув її у себе на квартирі і знущався. Але Соколова не звільнили. У кінці жовтня програв суд через плагіат. Тоді пліткували, що зі злості побив Настю. Та скаржилася на нього, але не кидала. Все терпіла. Часто літали у Францію. В Олега були проблеми з алкоголем і нестабільна психіка.

Торік інша студентка Соколова звинувачувала викладача у побитті. Справа до суду не дійшла.

Олег Соколов має французький орден Почесного легіону. Його запрошували експертом на зйомки фільмів про Наполеона. Читав лекції у паризькій Сорбонні.

Зараз ви читаєте новину «Викладач відпиляв студентці руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути