вівторок, 15 липня 2008 19:37

Військкомати обманули призовників

У Росії закінчився весняний призов у армію. Цього року військкомати достроково виконали план із набору призовників. В армію пішло на 10 тис. юнаків більше, ніж торік. Це пояснюють чутками про збільшення строку служби, які поширили самі ж військкомати.

— Призовникам співробітники військкоматів казали: ідіть служити зараз, бо восени або з наступного року строк служби збільшать з року до двох років і восьми місяців, — розповідає Сергій Кривенко, координатор громадської організації "Громадянин і армія". — У 15 регіонах люди підтвердили, що такі чутки поширювалися.

У міністерстві оборони Росії намір збільшити строк служби заперечили. Навпаки, кажуть, армію збираються переводити на контракт, а кількість призовників скорочувати.

Однак через чутки в деяких містах та селах юнаки добровільно кидали інститути і йшли до армії. У певних регіонах РФ до військкоматів вишиковувалися черги. Багато хлопців підуть служити тільки восени.

— Я пройшов медичну перевірку і 7 липня мав бути з речами на місці збору, — розповідає призовник Антон. — Від друзів почув, що деяких відправляють назад додому прямо зі збірного пункту. Мовляв, призовників уже вистачає. Я приїхав раніше і дізнався, що мене заберуть у жовтні.

Усього за весняний призов у армію набрали 133 200 громадян Росії.

Зараз ви читаєте новину «Військкомати обманули призовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути