понеділок, 17 серпня 2009 22:48

Від свинячого грипу робитимуть примусову вакцинацію

Від свинячого грипу робитимуть примусову вакцинацію

У школах США від свинячого грипу робитимуть примусову вакцинацію. Від цього вірусу в країні померли майже півтисячі людей.

— Діти найвразливіші до цієї хвороби. Це довели спалахи епідемії у літніх таборах по всій країні, — говорить секретар департаменту охорони здоров"я США Кетлін Сібеліус. — Щеплення почнемо робити у найближчі кілька тижнів.

Вакцинація триватиме в два етапи. Для неї необхідно щонайменше п"ять тижнів — спочатку роблять ін"єкцію, а за три тижні другу. Імунітет до хвороби з"являється за два тижні після другого щеплення.

Першу вакцину від свинячого грипу виготовили в США наприкінці липня. Препарат целвапан створила американська фармацевтична компанія "Бакстер Інтернешнл". Розробили його, помістивши збудник хвороби у куряче яйце. Спостерігали за його розвитком, так підібрали антивірус. "Бакстер Інтернешнл" вже отримала замовлення від п"яти країн на 80 млн доз.

У Франції через загрозу епідемії збираються відкласти початок шкільних занять на тиждень.

У цей час дітей вчитимуть дистанційно, за допомогою освітніх телепрограм. Деякі канали вже відзняли передачі з фізики, хімії, літератури, математики. Телеканал "Франс 5" розробив спеціальну програму на осінь. З восьмої до дев"ятої ранку показуватимуть програми для початкової школи. З 10.00 до 12.00 — для середніх класів, а з 15.00 до 18.00 — для старшокласників. Про можливість вакцинації не повідомляють.

Україна вакцину не закуповуватиме. У нас вірусом заразилося двоє, обидва одужали. У світі вірусом заразилися понад 170 тис. осіб, померли — 1462.

Зараз ви читаєте новину «Від свинячого грипу робитимуть примусову вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути