неділя, 24 червня 2007 15:58

У Росії згорів другий будинок для літніх людей

Уночі минулої середи загорівся будинок для людей похилого віку в російському селі Єкатерининськ в Омській області. У будівлі перебувало 311 пенсіонерів і 16 працівників. 10 чоловік загинуло, ще чотири отримали опіки й травми.

Сигнал про пожежу надійшов о пів на першу. На місце за кілька хвилин приїхали шість машин місцевої пожежної частини. Згодом ще три бригади прибули з райцентру. Вогонь у триповерховій будівлі гасили до третьої ночі.

Більшість загиблих знайшли на третьому поверсі — у двох великих кімнатах і на балконах. Вогонь поширювався повільно. Люди встигли б урятуватися, однак задихнулися в диму.

Одразу після трагедії міська влада повідомила, що в будівлі діяла найсучасніша протипожежна сигналізація. Однак згодом стало відомо, що не було системи, яка автоматично гасить вогонь.

Цього року це друга пожежа в російських будинках для людей похилого віку. У березні в поселенні Камишеватське, що в Краснодарському краї, у вогні загинули 63 особи. Урятувати їх не вдалося, тому що пожежна частина розташована надто далеко.

Зараз ви читаєте новину «У Росії згорів другий будинок для літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути