середа, 10 грудня 2008 15:00

У Малайзії завалилися 14 будинків

Автор: фото: REUTERS / Zainal Abd Halim
  Жителі малайзійської столиці Куала-Лумпур рятують найцінніші речі з-під завалів своїх домівок
Жителі малайзійської столиці Куала-Лумпур рятують найцінніші речі з-під завалів своїх домівок

У столиці Малайзії Куала-Лумпур через сильний зсув ґрунту впали 14 житлових будинків. Постраждали 20 людей. Четверо загинули. Серед них — жінка з дитиною.

Обвал стався 6 грудня рано-вранці. Більшість людей встигли вибігти з домівок. Однак під завалами досі лишаються десятки людей. Район оточили загони пожежників і медики. Учора рятівники почали пускати до розвалин жителів. Люди намагаються відшукати цінні речі, збирають уцілілі меблі й одяг.

У міністерстві надзвичайних справ Малайзії повідомили, що до повеней та обвалів готувалися давно. Через затяжні тропічні дощі рівень води в річках у деяких районах піднявся майже на метр. Нині в міністерстві напоготові 432 човни, 128 вантажівок, шість гелікоптерів і майже 15 тис. рятувальних жилетів.

Два роки тому країна пережила найбільші повені в історії країни. Тоді із постраждалих районів евакуювали 90 тис. людей, під завалами знайшли 10 загиблих. У селі Кесанг, що на півдні країни, із крокодилової ферми втекли майже 20 рептилій. Люди боялися наближатися до води. Упродовж двох тижнів хижаків виловлювали із водоймищ у навколишніх районах. На ферму повернули лише половину крокодилів.

Зараз ви читаєте новину «У Малайзії завалилися 14 будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути