пʼятниця, 30 травня 2008 17:11

У джунглях Амазонки знайшли невідоме плем"я

  Тубільці, які побачили літак дослідників, намагалися поцілити в нього стрілами і списами
Тубільці, які побачили літак дослідників, намагалися поцілити в нього стрілами і списами

У джунглях Амазонки знайшли невідоме плем"я, яке ніколи не контактувало з цивілізацією. Кілька хаток розташовані посеред дикої сельви. Близько 10 тубільців, які побачили літак дослідників, жбурляли в нього палиці й каміння, намагалися поцілити стрілами та списами.

Науковці кажуть, що в лісі на кордоні Бразилії та Перу спершу помітили жінок і дітей. Вони здивовано дивилися вгору. Коли літак повернувся, щоб сфотографувати, з"явилися кілька чоловіків, розмальованих у червоний та чорний кольори. Вони щось вигукували.

— Племена в Амазонії розмальовують тіла з різних причини. Зазвичай яскраве забарвлення означає готовність до бою, агресію, — каже антрополог Міріам Росс. — Напевно вони думали, що літак може бути або духом, або велетенським птахом. Вони подавали нам чіткий сигнал: не підходьте.

У світі майже 100 племен, які не контактують із цивілізацією. Більше половини з них перебувають на території Бразилії та Перу. Від контакту з білими людьми тубільці можуть захворіти.

— Аборигени не мають щеплень від хвороб, які для нас вже не є небезпечними, — продовжує Росс. — Від звичайного кору або дифтерії може вимерти все плем"я.

Бразильський уряд розробляє Програму захисту корінного населення. Неподалік районів, де мешкають тубільці, заборонятимуть вирубування лісів і захищатимуть племена від небажаних контактів з іншими людьми.

Зараз ви читаєте новину «У джунглях Амазонки знайшли невідоме плем"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути