Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 18:12

В Алмати відкрили пам"ятник Бітлз

У колишній столиці Казахстану місті Алмати з"явився пам"ятник Ліверпульській четвірці. Установити його на горі Кок-Тобе в центрі міста вирішив місцевий фан-клуб "Бітлз".

Ідею обговорювали п"ять років. Утілювати вирішили, лише коли ініціативу підтримали за кордоном. Член Європейського парламенту Струан Стівенсон особисто говорив із музикантами — 65-річним Полом Маккартні та Рінго Старром, 66 років. Вони не були проти відкриття пам"ятника.

Мер британського Ліверпуля Франк Родерік надіслав листа алматинському колезі. Попросив допомогти фанам. За його словами, це сприятиме зближенню держав.

Скульптури учасників групи вилили з бронзи. На пам"ятник пішло майже 5 т матеріалу. Гроші виділив некомерційний благодійний фонд.

Пам"ятник "Бітлз" в Алмати — другий на території СНД. Перший установили в Донецьку, перед входом у студентський фаст-фуд "Ліверпуль". Там скульптури зроблені з пластмаси й лише пофарбовані під бронзу. Вони дуже схожі на справжніх музикантів, бо харківський скульптор Володимир Антипів проштудіював усю антологію виступів групи. Стіна за пам"ятником вкрита мозаїкою у формі британського прапора. Із репродуктора постійно лунають пісні "Бітлз".

Зараз ви читаєте новину «В Алмати відкрили пам"ятник Бітлз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути