вівторок, 16 серпня 2011 06:45

Юрист захопив міністерство оборони

У четвер увечері у столиці Естонії Таллінні поліцейські застрелили 57-річного Карена Драмбяна. Він захопив міністерство оборони країни і тримав двох заручників. Під час перестрілки, поранив одного з бійців спецназу.

Драмбян увірвався в будинок міноборони близько 15.30. Спочатку кинув усередину димову шашку. Потім тричі вистрелив у повітря і захопив двох заручників, яких майже одразу відпустив. Усіх, хто був у приміщенні, швидко евакуювали. Будівлю оточив поліцейський спецназ. Марта Лаара — міністра оборони Естонії на робочому місці не було.

Після штурму у вбитого Карена знайшли два пістолети, близько сотні патронів, сумку з димовими шашками і вибуховими пакетами та протигаз. У поліції не знають, навіщо чоловік атакував державну установу.

— Мабуть, він був під впливом терактів у Норвегії (де терорист підірвав бомбу й розстріляв 69 людей. — "ГПУ"), — припустив естонський прем'єр-міністр 54-річний Андрус Ансіп.

Драмбян був членом Об'єднаної лівої партії Естонії. Вона захищає інтереси російської громади. Однопартієць загиблого, який не захотів назватися, розповів, що Карен міг вчинити теракт із відчаю, через фінансові проблеми.

— Він не міг виплатити лізинг за розбитий автомобіль. Банк виставив його квартиру на примусовий продаж.

Карен Драмбян народився у вірменській столиці Єревані. Мав вищу правничу освіту та свою невелику юридичну фірму. Був розлучений. Доросла дочка живе в Іспанії. Зять загинув у автокатастрофі.

Зараз ви читаєте новину «Юрист захопив міністерство оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути