Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 07:35

"Уперше судять за макарони та їжу на винос"

7 жовтня 2018 року в Єрусалимському мировому суді Ізраїлю розглядали справу 59-річної Сари, дружини прем'єр-міністра країни Беньяміна Нетаньягу. Жінку звинувачують у розтраті $100 тис. бюджетних коштів — це 2,8 млн грн. Ними оплачувала рожеве шампанське, їжу в дорогих ресторанах і послуги зіркового кухаря.

45 хв. прокурори зачитували результати розслідування. Дружині прем'єра закидають зло­вживання бюджетними грошима та довірою громадян. З'ясували, що з 2010-го по 2013 рік в її резиденції працював приватний кухар. При цьому вона продовжувала замовляти їжу з дорогих ресторанів. І роботу кулінара, і ресторанні замовлення жінка оплачувала державним коштом.

У зловживаннях звинуватили також Езру Саїдоффа, колишнього заступника секретаріату прем'єр-міністра. Він знав про махінації Сари і допомагав їй, вважають прокурори. Фальсифікував дати та дані про кількість учасників обідів. Втратив посаду у вересні 2015 року, але до цього часу отримував зарплату.

— Ці люди витратили сотні тисяч шекелів із державної скарбниці. Обтяжуючими обставинами є те, що вони робили це регулярно і безперервно, — кажуть прокурори.

За зловживання довірою громадян в Ізраїлі максимальне покарання — три роки ув'язнення. За шахрайство з обтяжуючими обставинами — п'ять років. Прокурори не збираються ув'язнювати дружину прем'єра. Вимагають визнати провину і повернути кошти. Сара обвинувачення заперечує.

— Уперше в історії дружину лідера судять за макарони та їжу на винос, — заявили її адвокати.

Голова суду Авітал Чен призначив наступне слухання справи на 13 листопада. Сподівається, за місяць сторони зможуть домовитися.

2016-го суд визнав Сару Нетаньягу винною в приниженні одного з працівників. Тоді жінку зобов'язали виплатити йому $42 тис. — майже 1,2 млн грн компенсації.

Зараз ви читаєте новину «"Уперше судять за макарони та їжу на винос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути