Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2007 18:03

Уперше чоловіки та жінки отримають однакову винагороду

Автор: фото: REUTERS/Toby Melville
  Через дощову погоду глядачі на тенісні матчі одягають окуляри з ”двірниками”
Через дощову погоду глядачі на тенісні матчі одягають окуляри з ”двірниками”

Для англійців тенісний турнір у Вімблдоні є національною гордістю. Незважаючи на те, що британець востаннє вигравав його понад 70 років тому.

Щоліта наприкінці червня — на початку липня любителі тенісу збираються на кортах у передмісті Лондона Вімблдоні. З року в рік вони їдять тут полуниці з вершками і п"ють коктейль "Пімз". Цього разу глядачів очікувало кілька новинок.

Організатори турніру вирішили звести над центральним кортом новий розсувний дах. Але це станеться 2009 року. Поки що ж зняли старі навіси, які захищали глядачів від спеки та дощу. Тому вперше серед спонсорів чемпіонату є виробник крему для засмаги. Захисний засіб, утім, ще нікому не знадобився: у Лондоні дощить, й уболівальники беруть із собою парасольки та спеціальні окуляри з "двірниками".

Традиційними кольорами чемпіонату є зелений та пурпурний. Однак гравцям можна виступати лише в білому одязі. Публіку шокувала 19-річна француженка Тетяна Ґоловін, яка вийшла на корт у червоних шортах. Тенісистка пояснила це тим, що вони пасують під червоний кант на її верхньому вбранні. Спортсменку не покарали.

Цього року вперше в історії змагань встановили однакову грошову винагороду для чоловіків і жінок, що переможуть у змаганнях. Чемпіони обох статей отримають по 700 тис. фунтів (приблизно 7 млн грн). Раніше жінкам платили удвічі менше.

Зараз ви читаєте новину «Уперше чоловіки та жінки отримають однакову винагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути