четвер, 01 лютого 2007 18:08

Унітаз у літаку Путіна коштує 75 тисяч доларів

  Так виглядають санвузол та душова в літаку російського президента. Фото салону з’явилося в Інтернеті
Так виглядають санвузол та душова в літаку російського президента. Фото салону з’явилося в Інтернеті

Інформація про літак президента Росії є державною таємницею. Про це розповіли у передачі "Таємниці борту номер 1" на телеканалі "Россия". Салону літака не показували.

Однак через кілька днів його фотографії з"явилися в Інтернеті. На них було видно, що багато елементів інтер"єру виконані з матеріалу, який нагадує золото. Зокрема такими виглядали умивальник та унітаз.

Відвідувачі Інтернету, які роздивлялися знімки, залишали свої враження. Більшість зійшлися на думці, що салон облаштували нескромно і без смаку.

— Ці знімки у мене вже давно валялися без діла, не було приводу їх показати, — розказав чоловік, який умістив фото в мережі. — А тут ніби сам Бог звелів. Відмовитися від такої хуліганської витівки я ніяк не міг.

Автор розповів, що його звуть Юрієм. Зараз він живе у США. Як йому вдалося дістати фото, не розповів. Це, мовляв, завдало б неприємностей певним людям у Росії.

Знімки президентського літака зацікавили службу безпеки "Воронезького акціонерного літакобудівного товариства". Саме там робили "борт номер 1". Вона почала розслідувати, звідки взялися фотографії.

Юрій також помітив, що його сторінку в Інтернеті вже перевіряли російські спецслужби.

На воронезькому підприємстві пояснили, що на знімках — "Іл-96". 1996-го його зробили на замовлення президента Росії Бориса Єльцина. Володимир Путін, 54 роки, теж певний час ним користувався. Але кілька років тому начебто пересів на власний літак.

Водночас автор стверджує, що на фото зображений саме літак, яким користується нинішній президент РФ.

Про літак Єльцина свого часу говорили як про чудо техніки. Салон був двоповерховим і мав дві спальні кімнати з душовими. Окрім того, в ньому облаштували залу для нарад, кімнату для відпочинку та кабінет для реанімації. Останній охоронці президента жартома називали моргом. Вони, до речі, теж мали власну кімнату. На салон нібито пішло до $40 млн. Загальна вартість літака сягала $300 млн.

Літак Путіна, робота над яким почалася 2002-го, за неофіційними даними, коштував удвічі дешевше. Використовували російські матеріали. Він має три бари,  дорогу сантехніку. Лише один унітаз начебто обійшовся у $75 тис.

Американський президент Джордж Буш, 60 років, має два літаки. Минулого року інформація про них теж потрапила до мережі. Хтось виклав для загального доступу секретний документ про систему їхнього протиракетного захисту. Також зазначалося, куди повинен стріляти снайпер, щоб поцілити у баки з паливом.

Зараз власні літаки мають більшість політиків, бізнесменів та зірок шоу-бізнесу. Вирізняється серед них 52-річний голлівудський актор Джон Траволта. Він сам пілотує свій невеликий "Боїнг-707". Разом із сім"єю облетів на ньому навколо світу.

Зараз ви читаєте новину «Унітаз у літаку Путіна коштує 75 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути