пʼятниця, 02 червня 2017 00:21

Українець загинув під час урагану в Підмосков'ї

29 травня у Москві й області ураган забрав життя 16 людей. Серед них — 11-річна дівчинка. Люди гинули через падіння дерев і рекламних щитів, стовпів, транспортних зупинок. Ще понад 160 потерпілих звернулися до лікарень. Стан восьми — тяжкий.

У Красногорську Московської області загинув українець. Його тіло нині на судово-медичній експертизі, повідомляє Василь Кирилич із консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Після обіду знялася сильна буря з дощем і градом. Швидкість вітру сягала понад 20 м/с. Звалило 14 тис. дерев. Невеликі виривало з корінням. На 243 будинках зірвані дахи, антени, вибиті вікна. Поламані 135 стовпів. Побиті 2 тис. автомобілів. Ремонту потребує дах Сенатського палацу Кремля, а в підмосковному Корольові на центральному куполі храму Різдва Богородиці зламався хрест. В аеропорту Шереметьєво трапи пошкодили три літаки.

— На мою машину впав світлофор, — розповідає москвич Аркадій Калугін. — Пошкодження дуже серйозні. Ми забрали її з салону три тижні тому. Адвокат каже, що страхова може й не заплатити. У нас не було окремо прописано відшкодування на випадок стихійного лиха. У будинку ­зірвало покриття. Дах ремонтували торік.

Через обірвані лінії електропередач без світла залишилися понад 18 тис. людей. Рух приміських поїздів удалося відновити.

МНС не попередило москвичів про небезпеку. У прогнозах на 29 травня писали, що небезпечних явищ не прогнозують. Розіслали СМС про сильний вітер і грозу. Їх отримали не всі. Декому повідомлення прийшли вже після закінчення урагану. Частина тексту зникла, тому отримали фразу "оповещения населения". Мобільні оператори кажуть, що це провина МНС.

Раніше ураган такої ж сили пронісся Москвою 1998-го. Тоді загинули дев'ятеро. Вітер був сильніший — до 31 м/с.

Зараз ви читаєте новину «Українець загинув під час урагану в Підмосков'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути