Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2007 17:54

Учитель убив учня за малювання каракулів

Минулого вівторка помер 14-річний Аджей Кумара, учень зі школи, що в індійській столиці Делі. У смерті хлопця звинувачують учителя Шияма Лала Ратурі. Він побив його за те, що той під час уроку малював у своєму зошиті каракулі й обводив ручкою підпис педагога.

Аджея, коли в нього різко знизився кров"яний тиск, доставили до лікарні. Кілька тижнів він жив завдяки штучній вентиляції легень.

Батько школяра Сат"я Пракаш подав до поліції заяву, де звинувачує у смерті сина вчителя. Почалося розслідування. Кажуть, хлопець намагався підробити підпис Шияма Лала Ратурі на звіті про успішність. Підозрюваного у вбивстві педагога не можуть заарештувати, поки не будуть готові результати розтину.

Убивство Аджея Кумара — не єдиний випадок насильства над дітьми у школах Індії. Минулого тижня вчителя з міста Керала звинуватили в тому, що він примушував трирічну дівчинку пити власну сечу. Таким чином він хотів відучити дитину від нічного нетримання.

Минулого місяця 16-річний Мілан Танна з міста Ахмедабад помер, коли відбував покарання за запізнення на урок. Хлопець мав пробігти 5 кіл по 200 м навколо школи. Йому стало зле вже на першому колі. До лікарні Мілана привезли мертвим. Школа не взяла на себе відповідальності за цей інцидент. Кажуть, що таке покарання отримує кожен учень, який запізнився на уроки.

У вересні учень з Ахмедабаду Четан Соні після удару вчителя перестав чути на праве вухо. Хлопець провинився, бо ненароком наступив на домашню роботу однокласника.

Офіційно Верховний суд Індії відмінив тілесні покарання у школах ще 2000 року. Але відповідні закони прийняли лише в 4 із 28 штатів країни.

Зараз ви читаєте новину «Учитель убив учня за малювання каракулів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути