Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 07:55

У розважальному закладі згоріли 64 людини

Автор: www.kp.ru
  Пожежа на четвертому поверсі торговельно-розважального центру ”Зимова вишня” в російському місті Кемерові виникла вдень 25 березня. У закладі перебували понад тисяча людей — батьки лишили дітей в ігрових кімнатах, до кінотеатрів приїхали школярі з довколишніх сіл
Пожежа на четвертому поверсі торговельно-розважального центру ”Зимова вишня” в російському місті Кемерові виникла вдень 25 березня. У закладі перебували понад тисяча людей — батьки лишили дітей в ігрових кімнатах, до кінотеатрів приїхали школярі з довколишніх сіл

— Передай мамі, що я її любила. Передай усім, що я їх любила, — говорить 12-річна Вікторія телефоном родичці. Дів­чинка перебуває в палаючому кінозалі торговельно-розважального центру "­Зимова вишня" у ­російському Кемерові. За кілька годин її визнають зниклою безвісти разом із десятками інших відві­дувачів.

Удень 25 березня на четвертому поверсі закладу виникає пожежа. Причин називають кілька. На поверсі є басейн, заповнений поролоновими кульками. Дитина підпалила одну з них запальничкою, говорять свідки. Приміщення могло загорітися від свічок під час святкування дня народження одного з відвідувачів, додають працівники закладу. Причиною займання могла стати електропроводка, вважають рятувальники.

Пожежна сигналізація не спрацьовує, в ній немає води. Десятки людей заблоковані у приміщеннях. Починається паніка. Дехто стрибає з вікон.

На поверсі розташовані три зали кінотеатру. Його вважають найкращим у місті. Подивитися мультфільм у неділю приїжджає група п'ятикласників із сусіднього села Трещевське. Їх супроводжують двоє батьків і класний керівник. Лишають дітей та ідуть за покупками. Аби школярі були в безпеці, просять працівників замкнути їх у кінозалі. Дорослим удається врятуватися.

Рятувальники борються з вогнем майже добу. По центральних телеканалах у цей час показують інтелектуальне казино "Що? Де? Коли?" та фільм про Путіна. Про пожежу згадують у вечірніх новинах, більше інформації повідомляють уранці.

Пожежа перекидається на третій поверх — загалом охоплює 1,5 тис. кв. м. Уночі падають перекриття. Зранку 26 березня майже повністю обвалюється дах. Число загиблих сягає 64 людини, десятки вважаються безвісти зниклими. Це — наймасовіша трагедія за участі дітей із часів Беслана, говорять журналісти (під час захоплення заручників у школі №1 міста Беслан у Північній Осетії 1 вересня 2004-го й подальшого штурму загинули 334 людини. — ГПУ). Власник торгового центру обіцяє виплатити родинам загиблих по 1 млн руб. — майже 470 тис. грн. Загальні збитки підприємству оцінюють у 3 млрд руб. — понад 1,4 млрд грн.

Директор торговельно-розважального центру — Надія Суденнок — оформила заклад як мале підприємство. Через це пожежні не мали права його перевіряти. Увечері 25 березня Надію затримують. Разом із нею — відповідального за пожежну безпеку. Обом загрожує ув'язнення за завдання смерті за необережністю та недотримання правил пожежної ­безпеки.

Зараз ви читаєте новину «У розважальному закладі згоріли 64 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути