Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 16:55

У Німеччині з"явилося нове ведмежа-знаменитість

Автор: фото: REUTERS/Kai Pfaffenbach
  Полярне ведмежа Сніжинка грається з працівником зоопарку Хорстом Маусснером
Полярне ведмежа Сніжинка грається з працівником зоопарку Хорстом Маусснером

У зоопарку німецького міста Нюрнберг показали чотиримісячне біле ведмежа Флоке — в перекладі з німецької "Сніжинка". Ведмедиця Віра відмовилася годувати дитинча. Його від народження доглядали працівники зоопарку.

Сніжинку вперше випустили у відкритий вольєр для білих ведмедів. Маля роздивлялося нове помешкання, купалося у воді, але не відходило далеко від вихователів. На ведмежа прийшли подивитися сотні відвідувачів. Працівники зоопарку створили окремий інтернет-сайт, де щодня повідомляють про його життя. Поновлюють фотографії та відео.

Торік Німеччина та інші європейські країни говорили про полярне ведмежа Кнута з Берлінського зоопарку. Щодня сходилися тисячі відвідувачів, аби подивитися на нього. Від продажу квитків, іграшкових ведмедів, книжок, дисків та сувенірів зоопарк заробив понад 5 млн євро.

Від Кнута також відмовилася мати. Працівник зоопарку Томас Дорфляйн урятував його від смерті, замінив тварині матір. Він жив у вольєрі, чотири рази на день поїв ведмежа з пляшечки і купав. Кнут не відходив від Томаса ні на крок.

Нині ведмедеві понад рік. Він виріс і став небезпечним. Уся увага тепер належить малій Сніжинці.

У дикій природі полярних ведмедів лишилося не більш ніж 20–25 тис. На початку століття їх було 100 тис. Тварини гинуть через глобальне потепління й танення льодовиків.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині з"явилося нове ведмежа-знаменитість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути