пʼятниця, 21 травня 2010 10:17

У кабіні Ту-154 Качинського були двоє сторонніх

За 20 хв. до катастрофи в кабіні пілотів літака Ту-154 президента Польщі Леха Качинського перебували двоє сторонніх.

Слідчі розпізнали голос одного з них — генерала військово-повітряних сил Польщі Анджея Бласіка.

Зі слів Тетяни Анодіної, керівника Міждержавного авіакомітету країн СНД і Балтії, двері з салону до кабіни пілотів на момент катастрофи були відчинені.

Комітет вивчив інформацію з бортових самописців і стверджує, що пілоти президента Польщі точно знали погоду в аеропорту "Смоленськ-Сєвєрний", де мали приземлитися. За 4 хв. до катастрофи екіпаж отримав повідомлення про видимість на злітній смузі, яка становила 200 м. Ту-154 був справний, мав у баках 19 т палива, достатньо, аби сісти на запасних аеропортах. Стан злітно-посадкової смуги перевіряли тричі, востаннє — 5 квітня. Аеропорт був готовий до посадки за різних погодних умов.

— Після прослуховування запису з кабіни пілотів у мене не виникло враження, що пілоти перебували під тиском, — говорить Едмунд Кліх, керівник державної комісії Польщі з розслідування катастрофи.

Так він прокоментував чутки, що пілоти розпочали посадку на вимогу політиків, які перебували на борту. Тетяна Анодіна виключає версії про теракт, технічні причини аварії, пожежу чи вибух у салоні. Точно встановлено, що літак не розпадався на уламки в повітрі, як це писали раніше.

Три "чорні скриньки" розшифрували в Росії, четверту — у Польщі.

Катастрофа Ту-154 президента Польщі Леха Качинського сталася 10 квітня 2010 року. За попередніми даними, машина зачепилася за верхівку високої берези. На борту було 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Усі загинули.

Зараз ви читаєте новину «У кабіні Ту-154 Качинського були двоє сторонніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути