середа, 23 січня 2008 18:45

У Франції ще живий останній ветеран Першої світової

Автор: фото: REUTERS/Charles Platiau
  Луї де Казенава поховали 22 січня. Він вийшов на пенсію у 41 рік, а помер — у 110
Луї де Казенава поховали 22 січня. Він вийшов на пенсію у 41 рік, а помер — у 110

Минулої неділі у віці 110 років помер один із двох останніх французьких ветеранів Першої світової війни Луї де Казенав. Він пішов із життя уві сні в своєму будинку в містечку Брюд, що у центральному регіоні Франції Авернь. Його син розповів, що саме так батько і хотів померти — заснути і не прокинутися, вдома, в оточенні близьких.

Казенав був також найстаршим чоловіком у Франції та четвертим серед довгожителів Європи. Після його смерті у країні залишився лише один ветеран Першої світової — Лазаре Понтічеллі. Торік у грудні йому виповнилося 110.

Поховали Луї де Казенава 22 січня. Про його смерть дізналася вся країна. Французький президент Ніколя Саркозі послав листа родині ветерана, де висловив співчуття.

Луї де Казенав народився 16 жовтня 1897-го в Італії. Коли 1916 року йому виповнилося 19, приєднався до французької армії. Він брав участь у одній із найбільших битв на території Франції — Третій битві у департаменті Ена на Півночі країни, що тривала у квітні-травні 1917 року.

Після закінчення війни Казенав оселився у верхній Луарі на Півдні Франції. Працював залізничником. 1920-го він одружився з працівницею пошти на ім"я Марі. У них народилося троє синів. У 41 рік Казенав вийшов на пенсію, після чого оселився у Брюді.

У німецькому місті Ганновер 1 січня цього року помер 107-річний Еріх Кестнер. Його вважають останнім німецьким ветераном Першої світової, який брав участь у боях у складі Німецької імперської армії.

Про смерть Кестнера дізнались із некролога, що розмістили його близькі в одній із місцевих газет. Про чоловіка відомо лише те, що він приєднався до армії в липні 1918 року, за кілька місяців до завершення війни. Тоді йому було 18. Перед виходом на пенсію він працював суддею.

Зараз ви читаєте новину «У Франції ще живий останній ветеран Першої світової ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути