вівторок, 01 серпня 2017 00:40

У доньки Карімова конфіскують майно до роковин його смерті

Автор: www.ptel.cz
  Гульнару Карімову тримають під домашнім арештом. Слідство у справі про фінансові махінації триває
Гульнару Карімову тримають під домашнім арештом. Слідство у справі про фінансові махінації триває

Генеральна прокуратура Узбекистану вперше розповіла про справи проти доньки колишнього президента Іслама Карімова 45-річної Гульнари (78-річний Іслам Карімов помер у вересні торік. — ГПУ). 2014-го син Гульнари Іслам заявляв, що не може спілкуватися з матір'ю. Припускав, що її утримують під домашнім арештом. Жінку не бачили на публіці, вона не з'являлася вдома, перестала вести сторінки у соціальних мережах. 24-річний Іслам розпочав міжнародну кампанію із закликом звільнити матір.

— Якусь інформацію можу отримати тільки через родичів, — розповідав чоловік. Вчився у бізнес-школі у британському Оксфорді. — Матір і сестру утримують у малесенькій прибудові. Весь час біля них кілька десятків охоронців. Усі засоби зв'язку блокують. Навіть коли у мами почалися проблеми з тиском, відмовилися випустити їх. Я не впевнений, що до неї привозили лікаря. Просто передали пігулки.

Генеральний прокурор заявив, що Карімова перебуває під домашнім арештом. Її утримують в частині її особняка. 2015‑го Гульнару засудили до п'яти років позбавлення волі за несплату податків, шахрайство, махінації з валютою і відмивання грошей. У прокуратурі вважають, що Карімова виводила свої активи через офшори у 12 країнах, коли працювала директором Центру політичних досліджень. Коли займалася телекомунікаційним бізнесом, вимагала "відкати" в іноземних компаній за вихід на ринок, вводила незаконні комісії для абонентів мобільного зв'язку. За допомогою фальшивих документів перевела собі контрольні пакети акцій найбільших компаній. Отримала понад $1 млрд хабарів. Це розлютило колишнього президента. Спілкуватися з донькою відмовився. У мережі виклали відео, як вона намагається потрапити в його резиденцію, а охорона її не пускає.

Найбільше грошей Карімова зберігала у швейцарських банках — $777 млн. Мала там кілька вілл. У Великій Британії купила нерухомості на понад $45 млн. У Франції володіла квартирами, віллами у Сен-Тропе і замком. У латвійській Ризі була власницею розважального центру за $912 млн. В ірландських банках на її рахунках було $300 млн в Гонконгу — $67 млн і пентхаус за $15 млн в ОАЕ — $32 млн і золото на таку ж суму, чотири готельні комплекси, кілька вілл і пентхаусів. У Росії мала вісім квартир, особняк, земельні ділянки, рахунки в банках. У Криму купила готельний комплекс. Усе майно прокуратура сподівається націоналізувати до першої роковини смерті Іслама Карімова у вересні.

Гульнара закінчила шість університетів. Вивчала економіку в Ташкенті, моду в Нью-Йорку, мистецтвознавство в американському Гарварді. Зробила кар'єру поп-співачки. Організували покази узбецьких дизайнерів у паризькому Луврі й Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «У доньки Карімова конфіскують майно до роковин його смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути