Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 19:00

У Демі-Лі Бреннан змінилася група крові

  Резус-фактор крові Демі-Лі Бреннан змінився з позитивного на негативний після операції з пересадки печінки від 12-річного хлопчика
Резус-фактор крові Демі-Лі Бреннан змінився з позитивного на негативний після операції з пересадки печінки від 12-річного хлопчика

15-річна австралійка Демі-Лі Бреннан — єдина у світі людина, в якої після пересадки органу змінилася група крові. Медики називають це дивом.

— Такий випадок — перший у світі, тому поки що нам доводиться діяти так би мовити "методом наукового тику". Треба ще раз проаналізувати все, що сталося з Демі-Лі, — кажуть лікарі сіднейської дитячої клініки "Вестмід".

У 9 років дівчинка підхопила вірус, який майже повністю знищив її печінку. Демі-Лі потрібно було оперувати в найближчі 48 годин. Її врятувала донорська печінка 12-річного хлопчика.

Бреннан, яка мала І групу крові та позитивний резус-фактор, зробили операцію з пересадки. Щоб донорський орган людини з І групою крові, але з негативним резус-фактором прижився, Демі-Лі мала вживати багато імуностимулюючих ліків. Після операції  почалися ускладнення. Її матері Керрі Міллз повідомили, що донька може померти.

— Демі була вся жовта, її підключили до кількох апаратів, — згадує жінка.

Кров"яні клітини нової печінки потрапили до кісткового мозку та всієї імунної системи Бреннан. Вони виявилися сильнішими за її власні. Аналізи показали, що відтепер Демі-Лі має І негативну групу крові. Більше їй не потрібно було вживати ліки для приживання донорської печінки. Медики кілька разів повторювали аналізи, але результат лишався той самий — у дівчинки змінилася група крові.

Учені вважають, що випадок Демі-Лі може допомогти здійснити прорив у сфері донорської трансплантації та лікування.

Тепер Демі почувається добре. Вона вже поновила заняття спортом, ходить до школи та зустрічається з друзями.

— Таке враження, що нічого й не було, — говорить дівчина. — Мені справді набагато краще.

Зараз ви читаєте новину «У Демі-Лі Бреннан змінилася група крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути