Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2021 05:30

У банках із-під варення знайшли золоті монети

У французькому місті Морез у старій будівлі знайшли три банки із золотими монетами та п'ятьма злитками. Загальну вартість оцінюють у 600 тис. євро — більш як 20 млн грн.

У триповерховому будинку в центрі міста жили четверо сестер і братів. Ніхто не мав власної сім'ї. У 1990-х помер останній брат. Родичі запропонували мерії викупити особняк за 130 тис. євро. Мер Лорен Петі погодився.

— Кілька десятиліть у тому будинку нічого не викидали, — говорить Петі. — Ті люди жили економно. Рідні не хотіли вивозити мотлох. Домовилися, що мерія купить будинок з усіма меблями й речами. За цей клопіт скинули ціну. Були припущення, що брати могли мати старовинні годинники. Вони працювали зі швейцарцями. Минулого місяця я взяв патрульного й шефа поліції. Почали оглядати коробки та шафи. Коли побачили золото в тих брудних банках під шаром пилюки, нам відняло мову.

Три повні золота банки з-під варення стояли на полиці. У шафі за коробками був схований сейф з монетами. Знахідка належить місту. Її витратять на соціальний проєкт.

— Спокійно ставлюся до цього, — коментує чоловік, який продав дім місту. — В сім'ї ходили чутки про багатство братів. Але ніхто не був упевнений. До того ж дружина наполягала, щоб позбувся будинку. Мовляв, чула від інших родичів, що один брат програв чи віддав золото коханці. Значить, так мало статися.

Зараз ви читаєте новину «У банках із-під варення знайшли золоті монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути