вівторок, 15 січня 2013 00:45

Тіло кандидата в президенти Чехії татуйоване на 90 відсотків

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Владімір Франц, який до виборів не виготовив жодного агітаційного плаката, набрав у першому турі 6,84 відсотка голосів. Він посів п’яте місце серед дев’яти кандидатів
Владімір Франц, який до виборів не виготовив жодного агітаційного плаката, набрав у першому турі 6,84 відсотка голосів. Він посів п’яте місце серед дев’яти кандидатів

У минулі п'ятницю та суботу в Чехії відбулися вибори президента. Вперше главу держави обирали шляхом всенародного голосування. Досі президента обирав парламент. Балотувалися дев'ятеро кандидатів, серед яких професор мистецтвознавства і композитор 53-річний Владімір Франц. Він відомий тим, що майже все його тіло вкрите татуюванням. Іноді кажуть, що він схожий на екзотичну істоту з Папуа Нової Гвінеї.

— Мої татуювання — мій приватний невеликий сад. Вони не заважають. Вибори — не конкурс краси. Важлива толерантність, — каже композитор.

Розповідає, що у передвиборній кампанії йому допомагали тільки добровольці.

Завдяки пожертвуванням назбирав на кампанію близько $25 тис. Для участі у виборах із потрібних мінімальних 50 тис. підписів мав 88 тис. Він найпопулярніший серед молоді.

Владімір Франц здобув вищу юридичну освіту. До того ж він художник. Викладає у Празі курс драми, а також є оперним композитором.

— Зараз у Чехії не час бути просто митцем. Треба бути громадянином. Сподіваюся, шматок чистого серця не завадить нашій політиці. Я хочу повернути державу її громадянам. Бажаю бути послом людей у великій політиці та боротися за них. Мої головні постулати: освіта, культура, моральність і толерантність, — заявляв кандидат перед виборами.

Жоден кандидат не набрав понад 50% голосів, необхідних для перемоги. 25-26 січня відбудеться другий тур виборів. За президентське крісло змагатимуться колишній прем'єр-міністр 68-річний Мілош Земан, він набрав 24,21% голосів, та міністр закордонних справ Карел Шварценберґ, 75 років. За нього проголосували 23,4% чехів.

Зараз ви читаєте новину «Тіло кандидата в президенти Чехії татуйоване на 90 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути