вівторок, 24 квітня 2012 05:30

Тіла пасажирів збирали за сотні кілометрів

Із неділі в Пакистані не може піднятися в повітря жоден пасажирський літак приватних компаній. Заборону на польоти ввів міністр оборони Чоудрі Ахмад Мухтар, доки не розслідують причину авіакатастрофи під столицею Ісламабадом, в якій загинули 138 людей.

У п'ятницю ввечері лайнер "Боїнг-737" летів із міста Карачі в столицю Ісламабад. Після 3,5 год. у повітрі літак заходив на посадку. Погода була дощова, видимість погана. "Боїнг" почав різко приземлятися. Упав на пшеничне поле за 5 км від аеропорту, у районі села Хусейн Абад. Одразу загорівся. Загинули 118 пасажирів, дев'ять членів екіпажу та 11 селян, будинки яких зачепив літак.

"Боїнг-737" був в експлуатації 27 років. Належав невеликій приватній авіакомпанії. За попередньою версією, до аварії призвів вибух паливних баків.

— Літак був старий, але причина не в цьому. Справжню — ще з'ясовуємо, — заявляє міністр.

Пошматовані тіла й уламки повітряного судна були розкидані на сотні кілометрів від місця падіння. Останки загиблих шукали в полях і звозили у столицю. У приміщення, де лежали обвуглені рештки людей, запускали родичів на упізнання. Час від часу працівники моргу розпилювали освіжувач повітря.

— Як тільки ступили на поріг, у нас стався шок. Хочемо якнайшвидше знайти тіло двоюрідного брата і тікати звідси, — каже 55-річний Абдул Рауф.

Два роки тому біля Ісламабада сталася подібна аварія. Тоді загинули 152 людини. Літак ішов із Карачі, при посадці врізався в пагорб.

Зараз ви читаєте новину «Тіла пасажирів збирали за сотні кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути