вівторок, 09 червня 2009 19:36

Тіла 24 пасажирів аеробуса дістали з океану

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  Крістін Шнабль із дітьми — 5-річним Філіппом (праворуч) та 3-річною Селін. Жінка із сином загинули в авіакатастрофі
Крістін Шнабль із дітьми — 5-річним Філіппом (праворуч) та 3-річною Селін. Жінка із сином загинули в авіакатастрофі

Бразильські військові відшукали в Атлантичному океані тіла 24 пасажирів літака Аеробус 330, який летів із бразильського міста Ріо-де-Жанейро до Парижа. Судно французької авіакомпанії "Ейр Франс" із 228 пасажирами на борту зникло з радарів 31 травня. Спеціалісти вважають, що воно розірвалося в повітрі.

Пошуки уламків літака й тіл тривають понад тиждень. Перші рештки виявили 6 червня за 70 км від місця, з якого літак востаннє послав на землю сигнал. Окрім тіл загиблих, із води дістали крісло з салону літака, хвостову частину, рештки фюзеляжу й особисті речі пасажирів. Серед них була сумка з квитком на рейс до Парижа та ноутбук. Усі знахідки доправили на військову базу в Бразилії. Тіла досі не ідентифікували. Загиблих упізнаватимуть за аналізом ДНК. Усі родичі зниклих пасажирів здали кров і надіслали її бразильським спеціалістам.

Серед пасажирів аеробуса була шведка 34-річна Крістін Шнабль та її син 5-річний Філіпп. Її чоловік Фернандо та донька 3-річна Селін полетіли до Парижа іншим рейсом на кілька годин раніше. Друзі загиблої запевняють: подружжя часто подорожувало окремо, бо боялися розбитися разом.

— Крістін дзвонила мені перед посадкою, — розповідає Анніка Бадр, мати загиблої пасажирки. — Була весела, дала слухавку Філіппові. Онук попросив зварити йому гороховий суп.

Крістін із родиною летіла до Франції на весілля друзів. Потім планувала поїхати в рідний Стокгольм до батьків. Чоловік Фернандо — бразилець. Майже 10 років родина жила в Ріо-де-Жанейро.

— Донька приїжджала до Швеції разів п"ять на рік, хоча й не любила літати, — згадує Анніка Бадр. — Авіакомпанія пропонувала знижки за певну кількість польотів. Цього разу Крістін і Фернандо летіти окремо, бо ще й заощаджували на подорожі.

Авіакатастрофу Аеробуса 330 називають однією з найстрашніших за останні кілька років. Спеціалісти вважають, що причиною аварії міг стати зовнішнй пристрій, який визначає показники швидкості. Він міг замерзнути і надати пілотам неправильні дані про швидкість літака.

Зараз ви читаєте новину «Тіла 24 пасажирів аеробуса дістали з океану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути