середа, 07 червня 2017 00:55

Терористи давили перехожих машиною та різали ножами

У ніч на 4 червня на Лондонському мосту в столиці Великої Британії мікроавтобус виїхав на тротуар і збив перехожих. Після того з автомобіля вийшли озброєні терористи. Порізали ножами людей у ресторані й на ринку поруч із мостом. Загинули семеро осіб. Ще 48 поранені. Трьох нападників поліція ліквідувала на місці. Відповідальність за теракт взяла терористична організація "Ісламська держава".

— Водій білого фургона на швидкості близько 80 кілометрів на годину вивернув на тротуар і врізався в натовп, — розповідає Голлі Джонс, кореспондентка Бі-Бі-Сі, яка була на мосту в той ­момент. Автівка ледь її не збила.

Терористи вбили офіціантку та відвідувача ресторану, кажуть очевидці.

— Я не пам'ятаю обличчя. Чув лише плач, крик людей, які намагалися втекти. Усе, що бачив — як нападник розмахував ножем та зносив усе на своєму шляху, — пригадує офіціант закладу Алекс Мартінез.

Британське подружжя Наталі та Бен стали свідками нападу на ринку "Боро-Маркет". Терористи вистрибнули з того ж фургона.

— Я побачив чоловіка в червоному з великим ножем. Думаю, лезо було дюймів із десять (25 см. — ГПУ). Він ударив людину ножем тричі, без жодних емоцій, — каже Бен.

За 8 хвилин на місце теракту прибули карети "швидкої" та правоохоронці. Трьох нападників застрелили. Згодом Скотланд-Ярд оприлюднив імена та фотографії двох із них. Один — пакистанець 27-річний Хурам Шазад Батт. Працював у лондонському метро. Вже потрапляв у поле зору поліції. Другий — кухар Рашид Редуан, 30 років, мароккансько-лівійського походження. Обидва мешкали в Лондоні.

Серед жертв теракту є громадяни Канади та Франції. Загиблий француз 27-річний Олександр працював у закладі "Боро-Бістро". Канадка Кріссі Арчибальд померла на руках у нареченого Тайлера Фергюсона. Приїхала до Лондона відвідати його.

— Він тримав її й дивився, як вона вмирає в нього на руках, — говорить сестра Тайлера. — Ми часто чуємо про подібні речі, але вони нам не здаються реальними. Учора ввечері на Лондонському мосту мій молодший брат втратив любов усього свого життя. В одну мить у нього відібрали все, що він мав.

Цей теракт — третій у Великій Британії терористичний напад менш ніж за три місяці.

Двоє підлітків спровокували масову тисняву серед уболівальників

Понад тисячу потерпілих звернулися до лікарень через травми після матчу фіналу Ліги чемпіонів. Жінка та 4-річна дитина перебувають у критичному стані. Отримали ушкодження голови та грудної клітки. Ще п'ятеро людей мають серйозні поранення.

Випадок стався 3 червня на площі Сан-Карло в італійському Турині. Уболівальники дивилися матч "Ювентус" — "Реал" на великому екрані. Після закінчення гри в натовпі хтось підірвав петарду й вигукнув про бомбу. Люди почали прориватися до виходів. Виникла тиснява.

Паніку спричинили двоє підлітків, з'ясувала поліція. Заради розваги вдавали терористів-смертників. Вже зізнались у скоєному.

Зараз ви читаєте новину «Терористи давили перехожих машиною та різали ножами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути