четвер, 04 червня 2009 19:44

Телевізор у Північній Кореї коштує п"ятирічну зарплатню
5

Кім Чен Ір має хворе серце. Недуга прогресує
Фото: фото з сайту www.drugoi.livejournal.com
Кім Чен Чер, другий син північнокорейського лідера Кім Чен Іра. 2001 року його затримали в Японії з підробленим паспортом. Він стверджував, що хотів дістатися Діснейленду у США
Жінки мають обов’язково відслужити в армії вісім років. Тільки після цього можна заводити дитину
Дітей обов’язково віддають до дитсадків у 2-річному віці. Там їх навчають грамоті та патріотизму. Пояснюють, що вони живуть у найкращій країні світу, а в решті країн панує голод і деспотія
За межами столиці Північної Кореї Пхеньяна в більшості домів немає електрики та каналізації

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ір, 68 років, призначив спадкоємця. Ним став молодший син диктатора 25-річний Кім Чен Ун. Нинішній голова КНДР має титули "Доля нації", "Сонце соціалізму" та "Великий керівник". Його син після призначення офіційно іменується "Улюбленим лідером".

У Кім Чен Іра хворе серце. Останні роки хвороба прогресує. Спадкоємця він обирав із трьох синів. Кім Чен Ун — син коханки Кім Чен Іра, японської танцівниці Ко Ен Хі. Він має на три роки старшого рідного брата Кім Чен Чера та зведеного Кім Чен Нама, 38 років.

Усі вони здобули освіту у Швейцарії. Навчалися там під чужими іменами. Про старших кажуть, що вони розбещені та м"якотілі. Натомість Кім Чен Уна називають жорстким. Говорять, він схожий на батька і зовнішністю, і характером. Поза межами КНДР є тільки одна його фотографія в 11-річному віці. Стверджують, що Кім Чен Ун важить 90 кг при зрості 1,75 м і страждає від діабету.

Наприкінці травня у КНДР здійснили ядерні випробування. Одразу США та європейські країни пообіцяли не надавати гуманітарну допомогу країні. В такому разі в КНДР може розпочатися голод.

Їжу в країні — передусім рис та кукурудзу — розподіляють по картках. Дорослий отримує 700 г крупи на день, дитина — 300 г. М"ясо та фрукти їдять чотири рази на рік, на найбільші державні свята.

У Північній Кореї досі обробляють землю, як у середньовіччі — без добрив та техніки. Врожаї низькі. А якщо несприятлива погода, починається голод. Найбільший стався у середині 1990-х. Тоді загинули 2 млн осіб, майже кожен 10-й кореєць.

Місяць тому в країні заборонили продуктові ринки, які з"явилися на початку 2000-х. Однак північні корейці вважають, що живуть у найщасливішій країні світу. Насправді вона — найізольованіша. Кордони посилено охороняють військові.

Вартість телевізора дорівнює 5-річній зарплатні працівника фабрики. Доступ до Інтернету звичайні громадяни не мають.

Із нечисленними іноземцями, які приїжджають до країни, корейцям спілкуватися заборонено. Офіційні газети та радіо переконують: сусідню Південну Корею окупували американські війська, які забирають у селян хліб, а в самих США робітники працюють по 18–20 год. на день, аби отримати пайку.

Північний кореєць працює 11 год. на день, шість днів на тиждень. За зміну він кілька разів вислуховує політінформацію. Його запевняють, що на планеті немає країни кращої за його батьківщину, а це щастя для нього побудували Великий Лідер Кім Ір Сен та його син, "Зірка Всесвіту" Кім Чен Ір.

У кожному домі мають висіти портрети лідерів держави

У кожному домі мають висіти їхні портрети. Протирати з них пил треба щодня. За псування зображення можуть відправити до трудового табору на п"ять років. За порядком пильно стежать. Усі родини поділені за місцем проживання на угруповання "Інмінбан". Староста "Інмінбан" щодня оглядає підзвітні йому будинки. Якщо щось запідозрить, повідомляє до військової поліції. В результаті 15% корейців живуть у трудових концтаборах. Там вони працюють по 18 год. на день. Харчуються щурами і жабами. У таборах постійно розстрілюють тих, хто завинив перед владою. Подивитися на страту приводять молодь.

Майже всі північні корейці військовозобов"язані. Чоловіки служать 10 років, жінки — вісім. Тільки після цього можна заводити родину. В середньому у кожній сім"ї по дві дитини. У 2-річному віці їх віддають до дитсадка, потім до школи. Читати та писати своє їм"я уміють 99% населення.

У містах рядові громадяни мешкають у квартирах 18 кв. м. У столиці Пхеньяні електрику та воду вмикають на кілька годин. У більшості інших міст та селах каналізації й електрики немає.

Чиновники живуть краще. Вони постійно їдять м"ясо, курять цигарки з фільтром і, як правило, можуть дозволити собі кольоровий телевізор.

Корейці люблять ходити в кіно. Це дозволяють робити раз на два тижні. Показують пропагандистські фільми та анімацію місцевого виробництва. На найбільші свята на стадіоні в Пхеньяні влаштовують шоу — десятки тисяч людей утворюють живі фігури, які прославляють КНДР та її лідерів.

Корейців заохочують займатися фізкультурою та спортом, адже це "зміцнює тіло та душу для боротьби з ворогами батьківщини".

Зараз ви читаєте новину «Телевізор у Північній Кореї коштує п"ятирічну зарплатню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути