вівторок, 12 жовтня 2010 06:48

США попереджають про теракти в Європі

Американський департамент закликає своїх громадян зачекати з поїздками в Європу. Зокрема до Франції, Великої Британії, Італії та Німеччини. Говорять, не слід ходити до паризької Ейфелевої вежі і римського Колізею. На початку жовтня про можливі терористичні акти у своїх країнах оголосили Японія, Швеція, Франція та Велика Британія.

Влада США наголошує, що серед імовірних цілей терористів щонайменше п'ять європейських аеропортів. Які, не повідомляє. Кажуть, що терористи, пов'язані з Аль-Каїдою, швидко атакуватимуть об'єкти невеликими групами. Про змови екстремістів дізналися від громадянина Німеччини афганського походження Ахмеда Сідікі. Його затримали в липні цього року в Афганістані.

У США припускають, що можуть повторитися події 1985-го. Тоді палестинські екстремісти закидали гранатами римський і віденський аеропорти, відкрили вогонь по людях біля кас. Загинули 19 осіб, зокрема дитина. 140 отримали поранення.

14 вересня через анонімне повідомлення про вибухівку з Ейфелевої вежі евакуювали 2 тис. туристів. Того дня на півгодини закрили станцію Сен-Мішель і зупинили рух потягів на лінії. Ні в метро, ні на вежі бомби не знайшли.

4 жовтня французька поліція заарештувала 11 підозрюваних у зв'язках з ісламістськими екстремістами.

Зараз ви читаєте новину «США попереджають про теракти в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути