понеділок, 24 березня 2008 17:46

Спотворена раком француженка померла

 

Француженку Шанталь Себір, 52 роки, обличчя якої спотворила рідкісна форма раку, знайшли мертвою в її будинку поблизу міста Діжон.

За результатами експертизи жінка померла не своєю смертю, але остаточна причина ще не встановлена. Слідчі та лікарі вважають, що Шанталь наклала на себе руки.

За кілька днів до смерті суд відхилив її прохання дозволити лікарям умертвити її. Жінка також писала лист до президента Франції Ніколя Саркозі й виступала по телебаченню. Однак закон забороняє французьким лікарям позбавляти життя тяжко хворих людей навіть за їхнім власним бажанням.

Колишня вчителька, мати трьох дітей, вісім років страждала на прогресуючий рак носової порожнини. Шанталь постійно боролася з кількагодинними нападами болю. Через хворобу вона втратила зір.

— Я дійшла межі того, що можу знести. Я так більше не можу, — говорила хвора. — Я не можу їсти, бо не відчуваю ні смаку, ні запаху. Діти надворі, побачивши мене, розбігаються.

Єдиною альтернативою Себір був переїзд до країни, де дозволено евтаназію. В Європі "смертельну ін"єкцію" можуть зробити в Бельгії, Швейцарії та Нідерландах. Знайомі жінки кажуть, що вона збиралася поїхати в одну з цих країн.

Зараз ви читаєте новину «Спотворена раком француженка померла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути