середа, 14 лютого 2007 17:52

Солдатів у Росії змушують займатися проституцією

Правозахисна організація "Солдатські матері Санкт-Петербурга" заявляє, що молодих солдатів російської армії змушують займатися проституцією. Про це розповіли двоє новобранців частини N3727 штабу Північно-Західного округу внутрішніх військ МВС, які втекли зі служби і звернулися до організації за допомогою.

Один із військовослужбовців, Денис Т., повідомив, що служити було досить легко, поки з армії не пішли "дембелі". Тоді новобранцями почали командувати "діди" — солдати з більшим досвідом служби. Наказували приносити сигарети, ночами змушували мити підлогу, за кожну невиконану забаганку сильно били.

— На "стоднівку" стали вимагати гроші, — розповідав Денис. — Спочатку я не хотів, та потім мене зламали. Послали через підвал до "Катькиного саду".

Це — відоме у Санкт-Петербурзі місце, де знайомляться гомосексуалісти. Один із способів отримати гроші — зустрітися там із "клієнтом" і трохи заробити на сексуальних послугах. Солдат Дмитро Н. розповів, що записники з телефонами клієнтів у його військовій частині передавали з рук у руки протягом кількох років.

— Приходить новий призов, і "діди" думають: ми ходили, то нехай і вони ходять, — каже Дмитро.

Часом за солдатами під"їжджали машини прямо під ворота військової частини. Серед клієнтів були і співробітники ФСБ, і відставні генерали, повідомила голова організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Елла Полякова.

— Займатися проституцією змушували навіть солдатів, які лікувалися у госпіталі внутрішніх військ на вулиці Бабушкіна, — заявив правозахисник Руслан Линьков.

— Машини зупинялися біля задніх воріт клініки, і клієнти чекали, поки юнаки в лікарняних піжамах і тапках перескочать через паркан.

Линьков також розповів, що інформація про солдатів, які надають сексуальні послуги, знаходиться на відповідних сайтах в Інтернеті. Там зазначена і вартість: 2–5 тис. рублів залежно від послуги (380–960 грн).

Командування військової частини спростовує усі звинувачення.

Про знущання в армії покалічений рядовий напише книгу

Торік у ніч на 1 січня 19-річного солдата Челябінського танкового училища Андрія Сичова сильно побили. Через травми лікарі змушені були ампутувати йому обидві ноги і статеві органи.
У вересні до чотирьох років позбавлення волі засудили тільки одного винного — старшого сержанта Олександра Сивякова.
Сьогодні Андрієві Сичову 21 рік. Після курсу лікування він перебуває у реабілітаційному центрі і вчиться ходити на протезах. Зараз може зробити кілька кроків. У хлопця з"явилася подруга Наташа, яка інколи відвідує його в лікарні. Вони познайомилися через Інтернет.
Сичов планує написати книгу. Після тривалої депресії він вирішив розповісти про те, що довелося пережити в армії. Здійснити задум йому допоможуть мати і сестра.
— Це буде моя сповідь, — пояснює Андрій. — Можливо, тоді мені стане легше.

Зараз ви читаєте новину «Солдатів у Росії змушують займатися проституцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути