середа, 30 травня 2012 06:15

Солдати розстріляли 108 людей

Минулої п'ятниці у сирійському місті Хула сталася одна з найкривавіших сутичок за 14 місяців заворушень у країні. Солдати, вірні президенту 45-річному Башару аль-Асаду, розстріляли 108 людей. З них 34 — діти до 10 років.

Стрілянина почалася ввечері, коли тисячі городян вийшли після вечірньої молитви з мечеті й пішли на антиурядову демонстрацію. Очевидці кажуть, солдати вбивали цілі сім'ї. До декого підходили і стріляли впритул.

Криваве місиво зняли на відео кілька місцевих. Згодом у мережі з'явився запис масового похорону загиблих. Десятки людських тіл, загорнутих у білі простирадла, лежали рівними рядами на землі.

— Ця дитина, що вона зробила, чим заслужила це?! — кричить на одному з відео чоловік.

Тримає тіло 7-річного хлопчика, якого застрелили в обличчя.

Уряд повідомляє, що солдати відбили напад сотень озброєних бойовиків. Кажуть, нібито невідомі озброєні люди напали на солдатів і тим довелося відстрілюватися.

27 травня на світанку почався новий танковий та артилерійський обстріл міста Хама, оплоту опозиціонерів. Загинули щонайменше 34 людини. Серед жертв — вісім дітей і п'ять жінок.

Держсекретар США Гілларі Клінтон назвала події в Хулі звірствами. Їх засудила і Рада Безпеки ООН, хоча раніше Росія та Китай блокували всі жорсткі рішення щодо режиму Асада. Cирійський уряд остаточно зламав перемир'я, яке уклали у квітні.

Зараз ви читаєте новину «Солдати розстріляли 108 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути